Krämig Crème brulée med smak av kardemumma. Bakas i ugn utan vattenbad och dubbelkaramelliseras för bästa crunch.
Crème brulée är en av mina favoritdesserter, jag brukade alltid beställa in den på restaurang om det fanns på menyn. Men nu har jag kommit av mig lite, och det var verkligen länge sen jag åt en.
Som med alla andra grejer jag verkligen älskar så är jag väldigt kräsen på hur de ska vara. Min crème brulée måste vara silkeslen och krämig, inte stabbig. Den får absolut inte vara kall, som kallast rumstempererad. Den måste smaka mycket och ha ett rejält tjock och knäckigt lager av bränt socker på toppen.
De här uppfyller allt det där och dessutom smakar de fantastiskt av nymortlad kardemumma. My gosh så gott! Och superbra att förbereda någon dag innan festen.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Karin
Ugnens grillfunktion om man inte har en brännare? Mitt kök behöver inte en pryl till ?
Emma Brink Rask
Du kommer tyvärr aldrig få samma resultat med ugnens grillfunktion.
Tina
Hej visst kan jag göra creme bruléen idag och ha dem i kylskåpet tills strax före jag ska bränna av och sen servera dem i morgon? ?
Emma Brink Rask
Absolut! Låt dem stå framme någon timme innan servering bara!
Märta
Om jag vill skippa kardemumman, rekommenderar du då att jag tar mer vaniljpasta? Hur mycket mer i så fall?
Emma Brink Rask
Du kan bara skippa kardemumman
Anna
Vart har du köpt formarna?
Emma Brink Rask
Det är gamla kaviarburkar
Lena
Jag har ingen brännare, hur länge och vilka grader krävs i ugnen istället?
Emma Brink Rask
Du kommer dessvärre aldrig att få till det rätta resultatet med ugn. Men du få testa på högsta temperaturen som din ugn kan komma upp i och sen bara 2-3 minuter. Håll koll hela tiden.