Cornflakesglass

9 mars, 2020

Ni vet den goda söta mjölken som är kvar i skålen när man ätit flingor? Precis så smakar den här glassen som är gjord av cornflakesmjölk.

Christina Tosi är en amerikansk konditor som ligger bakom det framgångsrika kaféet Milk bar i New York. Jag tror att det är hon som har gjort den här glassen berömd. Jag smakade en sån här glass på min semester i Sydafrika nyligen och blev helt såld. Så gott!

Man låter alltså mjölken ligga och dra i flingorna (jag valde frosties för att de är sötare, man kan säkert använda vanliga cornflakes också, men då addera lite mer socker till smeten) och sen gör man glass på den. Glassen smakar såklart cornflakes men också lite som brynt smör och karamell. Ljuvligt gott, men glöm inte en gnutta salt i!

Cornflakesglass

3.8/5(3)
Röster
Portioner: Ca 7 dl glass

Ingredienser:

140 g frosties cornflakes

5 dl mjölk

2,5 dl grädde

40 g farinsocker (0,5 dl)

3 äggulor

1 nypa salt

1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpasta

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn) och bred ut cornflakesen på ett bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen i 15 minuter.

2. Blanda cornflakesen med mjölken och låt de stå och dra i rumstemperatur i ca 1 timme. Sila dem sedan och häll mjölken i en kastrull.

3. Blanda ner grädden, farinsockret, saltet och vaniljen och koka upp.

4. Rör samman äggulorna och sockret. Rör ner lite av den varma vätskan i äggulorna för att temperera dem, och häll sedan ner dem i kastrullen. Ställ tillbaka den och på medelhög värme under omrörning låter du den värmas tills den tjocknar något. Häll den sedan i en bunke, sätt plastfilm tätt intill och låt den bli helt kall i kylskåp.

5. Häll smeten i glassmaskin tills den är krämig. Sätt sedan in den i frysen i ett par timmar innan du kan skopa upp den och servera.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg