Mjuksega klassiska chocolate chip cookies med vit och ruby-choklad. Försvinnande goda och perfekt om du inte gillar mörk choklad, eller vill göra cookies till Alla hjärtans dag.
Jag gjorde de här kakorna till Alla hjärtans dag, och jösses så goda de blev. Min 16-årige bonusson frågade ”får man smaka?” och en timme senare hade han och hans bror ätit upp 18 ganska stora cookies. Jag tar det som ett gott betyg.
I och med att både rubychoklado och vit choklad är ganska söta så är det viktigt att inte glömma saltet så att du har något som balanserar upp sötman. Ruby-chokladen tillför dock lite syra i sin smak som påminner lite om hallon.
Här hittar du vita chocolate chunks och rubychoklad finns i många bakhyllor nu för tiden. Så här kan de se ut.
För att få lite tjockare kakor som inte flyter ut så är det bra att låta degen vara i kylen eller frysen en timme innan du gräddar dem. Jag gör oftast kakorna, med en kakskopa, när degen är nygjord och lägger dem tätt på ett bakplåtspapper. Sen sätter jag in dem i kylen eller frysen och sen är det bara att lyfta över några i taget på en annan plåt och grädda. Du måste såklart inte ha en kakskopa utan kan fördela degen som du vill och rulla till bollar. Det är bara så smidigt att bara klicka ut med skopan till runda bollar på plåten, inget kladd.
Om du inte ska äta kakorna samma dag eller dagen efter lägg dem i kylen, där håller de sig goda i någon vecka. Och både degen och de färdiga kakorna går utmärkt att frysa. De håller i frysen i några månader.