Cookies med ruby och vit choklad

11 februari, 2022
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Mjuksega klassiska chocolate chip cookies med vit och  ruby-choklad. Försvinnande goda och perfekt om du inte gillar mörk choklad, eller vill göra cookies  till Alla hjärtans dag.

Jag gjorde de här kakorna till Alla hjärtans dag, och jösses så goda de blev. Min  16-årige bonusson frågade ”får man  smaka?” och en timme senare hade han och hans bror ätit upp 18 ganska stora cookies. Jag tar det som ett gott betyg.

I  och med att både  rubychoklado och vit choklad är ganska söta så är det viktigt att inte glömma saltet så att du har något som balanserar upp sötman.  Ruby-chokladen tillför dock lite syra i sin smak som påminner lite om hallon.

Här hittar du vita chocolate chunks och rubychoklad finns i många bakhyllor nu för tiden. Så här kan de se ut. 

För att få lite tjockare kakor som inte flyter ut så är det bra att låta  degen vara i kylen eller frysen en timme innan  du gräddar dem. Jag gör oftast kakorna,  med en kakskopa, när degen är nygjord och lägger dem tätt på ett bakplåtspapper. Sen sätter jag in dem i kylen eller frysen och sen är det bara  att lyfta över några i taget på en annan plåt och grädda. Du måste såklart inte ha en kakskopa utan kan fördela degen som du vill  och rulla  till bollar. Det är bara så smidigt att bara klicka ut med skopan till runda bollar på plåten, inget kladd.

Om du inte ska äta kakorna samma dag eller dagen efter lägg dem i kylen, där håller de sig goda i någon vecka. Och både degen och de färdiga kakorna går utmärkt att frysa. De håller i frysen i några månader.

Cookies med ruby och vit choklad

4/5(4)
Röster
Portioner: Ca 18 kakor

Ingredienser:

150 g rumstempererat smör

110 g strösocker (1,25 dl)

110 g ljust muscovadosocker (1, 4 dl)

2 rumstempererade ägg

1 tsk vaniljpulver

300 g vetemjöl (5 dl)

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

200 g vita chokladbitar och rubyknappar + plus några att lägga på innan gräddning

 

Instruktioner:

1. Vispa smör och sockersorterna i 2-3 minuter. Tillsätt äggen och vaniljen och rör ner det. Vispa inte.

2. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. (Här brukar jag byta från visp till omrörare i köksmaskinen, men kör bara precis till det går ihop). Vänd till sist ner chokladen.

3. Dela upp degen i 18 lika stora delar, ca 2-3 msk stora. Låt dem stå i kylen eller frysen i en timme.

4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg. De kommer att sjunka ihop lite när du tagit ut dem, om du upplever att de känns toppiga.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg