Cookies med macadamianötter och vit choklad

29 juni, 2017

macademiakakor-3

Sega, söta och fyllda med vit choklad och macadamianötter. What’s not to like. De här godingarna slänger man ihop på nolltid. Egentligen ska degen vila i 20 minuter och då kanske det blir ännu bättre, jag hade inte tid med det och bakade av dem på en gång. Det blev bra det med.

Receptet kommer från Roy Fares bok United States of Cake. Jag gjorde bara en halv sats av receptet nedan. Det blev 16 kakor.

macademiakakor-1

macademiakakor-2

Cookies med macadamianötter och vit choklad

4.5/5(3)
Röster
Portioner: 20-25 kakor

Ingredienser:

170 gram smör

140 gram farinsocker (1,75 dl)

120 gram strösocker (1,3 dl)

300 gram vetemjöl (5 dl)

0,5 tsk bikarbonat

1 krm salt

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

180 gram macadamianötter

250 gram vita chokladknappar eller hackad vit choklad.

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Smält smöret.

3. Rör i strösocker och farinsocker i smöret.

4. Blanda i äggen i smör och socker.

5. Blanda resterande torra ingredienser och vänd ner i smör, socker och ägg.

6. Blanda runt till en deg och rör sedan ned nötter och choklad.

7. Låt degen vila inplastad i kyl i 20 minuter.

8. Rulla till bollar, lägg dem på en plåt och platta till dem något.

9. Grädda dem i 10-11 minuter eller tills de fått fin färg. De ska vara lite sega.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg