Cookies med inbakad brownie

10 maj, 2023

Alla favoritkaka chocolate chunk cookie med en hemlig gömma av brownie inuti. Inte cookiebrownie och inte browniecookie utan cookie med inbakad brownie.

Jag har tidigare bakat brownie med cookiedeg och även browniecookies men inte cookies med brownies inuti. Haha, men nu kanske det räcker med kombinationer på dessa två bakverk. Men alla älskar ju dem var för sig så varför inte tillsammans?

Jag försökte frysa browniesmeten i siliknoform som små kupoler, men den fryser inte så bra, den blir liksom inte djupfryst. Så min rekommendation är att man klickar ut browniesmet på ett bakplåtspapper och fryser, sen får man ta klumparna och rulla till bollar som du sen stoppar i kakdegen. Det borde funka!

Du kan göra detta med vilket recept på cookies du vill och även vilken browniesmet som helst. Nedan är de som jag använde.

Chocolate chunk cookies med inbakad brownie

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 12 kakor

Ingredienser:

Dekor

Valrhona mjölkchoklad

Instruktioner:

1. Gör browniesmeten och klicka ut ca 1 msk på ett bakplåtspapper, frys i några timmar och rulla sen till kulor.

2. Gör cookiedegen och dela den i 12 delar. Platta till och lägg browniekulan i mitt och nyp ihop så att kakdegen täcker all brownie.

3. Lägg bollarna på en plåt. Sätt på chokladknapp för dekoration och grädda i ca 12-13 minuter på 160 grader varmluft (175 grader över- undervärme.

4. Se till att kakorna svalnar något innan du försöker flytta dem från plåten.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg