Chokladiga brownies på en botten av kakdeg och toppad med ännu mer kakdeg. Det bästa av två världar i en och samma tugga, det blir inte mycket bättre än så. Jag har gjort en ett väldigt enkelt recept där du inte behöver så mycket mer än en skål en visp och en form.
Både kakdegen och brownien utgår från smält smör, det ger kakan en sådär seg konsistens och knäckig smak.
Jag trycker ut det mesta av kakdegen i botten på formen, men sparar lite till senare och sen häller jag på den silkeslena browniesmeten ovanpå. Sen lägger vi på ännu mer kakdeg, i form av kakor på toppen och så bakas allt tillsammans i ugnen. Kakan blir godast om den får sätta sig ordentligt i kylskåpet innan du skär upp och äter den. Se till att du inte överbakar den så att den blir torr.
Den här kakan kallas ibland för brookies, alltså en korsning mellan brownies och cookies. Men jag tycker att brookies låter mer som browniecookies än cookiebrownie, så därför kallar jag den helt enkelt för cookiebrownie.
Vill du bara ha brownies? Här finns mitt bästa recept på brownies.
Vill du bara ha cookies? Här finns mitt bästa recept på cookies!
Marie
Sååå goda.
Jag bytte till glutenfri mjölmix och det fungerade perfekt. Toppbetyg av hela familjen inte minst två barn som har celiaki
Emma Brink Rask
Kul att höra!