Cookiebrownies

6 november, 2022

Chokladiga brownies på en botten av kakdeg och toppad med ännu mer kakdeg. Det bästa av två världar i en och samma tugga, det blir inte mycket bättre än så. Jag har gjort en ett väldigt enkelt recept där du inte behöver så mycket mer än en skål en visp och en form.

Både kakdegen och brownien utgår från smält smör, det ger kakan en sådär seg konsistens och knäckig smak. 

Jag trycker ut det mesta av kakdegen i botten på formen, men sparar lite till senare och sen häller jag på den silkeslena browniesmeten ovanpå. Sen lägger vi på ännu mer kakdeg, i form av kakor på toppen och så bakas allt tillsammans i ugnen. Kakan blir godast om den får sätta sig ordentligt i kylskåpet innan du  skär upp och äter den. Se till att du inte överbakar den så att den blir torr.

Den här kakan kallas ibland för brookies, alltså en korsning mellan brownies och cookies. Men jag tycker att brookies låter mer som browniecookies än cookiebrownie, så därför kallar jag den helt enkelt för cookiebrownie.

Vill du bara ha brownies? Här finns mitt bästa recept på brownies. 

Vill du bara ha cookies? Här finns mitt bästa recept på cookies!

 

Cookiebrownies

3.8/5(33)
Röster
Portioner: 10-12 bitar

Ingredienser:

Kakdeg

130 g smör

80 g ljust muscovadosocker

90 g strösocker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

180 g mjöl

100 g chokladknappar

Brownie

135 g smör

135 g mörk choklad

2 ägg

135 g strösocker

40 g ljust muscovadosocker

90 g mjöl

0,5 tsk salt

Instruktioner:

Kakdeg

1. Smält smöret. Rör ihop socker och smör och rör sedan ner ägget. Blanda samman mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Vänd till sist ner chokladknapparna.

2. Bred ut 3/4 av smeten i botten på en form som är ca 20×20 cm, klä den först med bakplåtspapper. Sätt in den i frysen medan du gör browniesmeten.

Brownies

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft )175 grader vanlig ugn).

2. Smält smöret och smält sedan chokladen där i, ställ åt sidan.

3. Vispa samman ägg och de båda sockersorterna. Rör ner chokladsmöret och vänd sen ner mjöl och salt till en jämn smet.

4. Häll den över kakdegen och rulla sedan små bollar av resterande kaksmet. Platta till dem och lägg dem på brownien.

5. Grädda i ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i rutor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Sååå goda.
    Jag bytte till glutenfri mjölmix och det fungerade perfekt. Toppbetyg av hela familjen inte minst två barn som har celiaki

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg