Cookie dough fudge – Kakdegsgodis

9 november, 2022
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Älskar du också att äta kakdegen när du bakar kakor? Är cookie dough-glass en  storfavorit? Då är kakdegsgodiset cookie dough fudge för dig!

Är detta bara FÖR amerikanskt? Ja men kanske! Men om du gillar kakdeg så är det ändå så gott! Tonårskillarna här hemma och deras kompisar slukade dessa i ett nafs. Idén till dem fick jag på TikTok av en tjej som heter Karli.

Receptet utgår från en kakdeg. Jag kör på en klassisk cookie-deg, men skippar ägget, för det behövs liksom inte här,  utan jag  ersätter det med ett par matskedar vatten  istället. Sen för att göra det till en  fudge  så blandar man allt med sötad kondenserad mjölk och smält vit choklad. Jag tog hälften vit och hälften karamellchoklad. Sen vänder vi ner chokladen, ta hackad chokad om du inte hittar chokladchips. Tryck ut i en form, låt stela och skär sedan i rutor.

Om du har sett filmen på instagram när jag gör dessa så är min smet lite lösare där än vad du kommer att få med receptet. Jag justerade receptet lite efter att jag hade filmat, för den blev lite för lös. Konsistensen ska vara lite som en mjuk kakdeg som du liksom får trycka ut i formen.

Du kan använda vilken form du vill, klä den med bakplåtspapper. Jag använde mina bakbalkar i silikon från Pufz, de är så bra till såna här saker.

Vad tror ni, ska jag göra ett sånt här recept med pepparkaksdeg kanske?

Kolla in mina andra recept på julgodis här >>

Cookie dough fudge - Kakdegsgodis

4/5(8)
Röster
Portioner: 24 st

Ingredienser:

130 g smör (rumstempererat)

80 g farinsocker

1  tsk vaniljpulver eller vaniljpasta

0,5-1 tsk salt

180 g mjöl (3 dl)

2 msk kallt vatten

400 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)

200 g vit/blonde choklad

150 g chokladknappar eller hackad choklad

Instruktioner:

1. Vispa smöret ett par minuter tills det blir fluffigare. Tillsätt farinsockret och vispa ett par minuter till, vi vill gärna att sockerkristallerna ska bli mindre. Tillsätt vanilj, salt, vatten och mjöl och vispa tills det  precis går ihop till en deg.

2. Smält chokladen och rör  sen  ner  den kondenserade mjölken där i.

3. Rör samman med kakdegen, enklast med en elvisp. Men det ska bara röras ihop, inte vispas.

4. Vänd till sist ner chokladen och tryck sedan ut i en klädd form eller i silikonbalkar. Kyl några timmar och skär sedan upp i rutor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg