Brunchfavoriten club sandwich i en smörgåstårta. En krämig kyckling- och baconröra mellan formbröd, och bara fantasin sätter stopp för dekorationen.
Det som en smörgåstårta saknar i färg inuti får man kompensera på utsidan. Club sandwich är ju så gott i sin enkelhet. Vitt bröd, kyckling, bacon, majonnäs, gärna tillsammans med krispig sallad och tomater.
Den här tårtan bygger du enkelt ihop med formbröd, alltså fyrkantiga rostbröd. Jag skär av de yttersta kanterna så att de blir helt raka och ligger tätt tillsammans. I den här tårtan har jag gjort fyra bröd i botten och sen fyra på höjden. Du kan såklart dubbla mängden fyllning och pynt och göra den större. Med formbröd som byggklossar blir det ju busenkelt!
Du får gärna lägga ihop tårtan dagen före servering, det blir det bara godare av. Men vänta med att dekorera tills samma dag, så att allt är fräscht och krispigt. Baconen som ska vara ovanpå kan du göra i förväg.
Det här recptet publicerades ursprungligen i min bok Tårtor & Smörgåstårtor.
Jag har många fler recept på smörgåstårtor här på bloggen, kolla in dem här >>