Club sandwich-tårta med kyckling och bacon

25 januari, 2024

Brunchfavoriten club sandwich i en smörgåstårta. En krämig kyckling- och baconröra mellan formbröd, och bara fantasin sätter stopp för dekorationen.

Det som en smörgåstårta saknar i färg inuti får man kompensera på utsidan. Club sandwich är ju så gott i sin enkelhet. Vitt bröd, kyckling, bacon, majonnäs, gärna tillsammans med krispig sallad och tomater.

Den här tårtan bygger du enkelt ihop med formbröd, alltså fyrkantiga rostbröd. Jag skär av de yttersta kanterna så att de blir helt raka och ligger tätt tillsammans. I den här tårtan har jag gjort fyra bröd i botten och sen fyra på höjden. Du kan såklart dubbla mängden fyllning och pynt och göra den större. Med formbröd som byggklossar blir det ju busenkelt!

Du får gärna lägga ihop tårtan dagen före servering, det blir det bara godare av. Men vänta med att dekorera tills samma dag, så att allt är fräscht och krispigt.  Baconen som ska vara ovanpå kan du göra i förväg.

Det här recptet publicerades ursprungligen i min bok Tårtor & Smörgåstårtor.

Jag har många fler recept på smörgåstårtor här på bloggen, kolla in dem här >>

Club sandwich-tårta med kyckling och bacon

3.9/5(5)
Röster
Portioner: 6-8 bitar

Ingredienser:

16 skivor vitt formbröd

Kyckling- och baconröra

500 g crème fraiche (5 dl)

200 g philadelphia

140 g bacon (1 pkt)

200 g tillagat kycklingbröst

3 tsk dijonsenap

30 g majonnäs (2 msk)

1 röd chili

5 soltorkade tomater

1 rödlök

1 gul paprika

½ kruka färsk oregano

Salt och peppar

Dekoration

2 små huvuden romansallad

70 g bacon ½ paket

10 körsbärstomater

1 avokado

10 ärtskidor

Några kvistar oregano

Instruktioner:

Botten

1. Skär kanterna av bröden så att du har 16 kvadratiska lika stora skivor. Lägg ut fyra bredvid varandra på ett fatet du ska servera tårtan på.

Kyckling- och baconröra

1. Stek baconet knaprigt och låt det svalna (stek även baconet som ska vara till dekorationen).

2. Vispa crème fraiche och färskost krämigt och ta sedan bort ca 3 dl som du ska använda senare.Blanda ner dijonsenap och majonnäs.

3. Skär baconet och kycklingen i mindre bitar och lägg i den vispade krämen. Finhacka chilin, de soltorkade tomaterna, rödlöken och paprikan. Vänd runt allt och smaka av med oregano, salt och peppar.

Montera och dekorera

1. Bred ut en tredjedel av fyllningen på brödet. Lägg på fyra skivor till, platta till den så att de ligger i ett jämnt lager och upprepa proceduren.

2. När du lagt på de sista brödskivorna, stryk på den undanlagda färskostblandningen på och runt om tårtan. Hit kan du förbereda dagen före servering.

3. Ta loss de små salladsbladen och fäst dem runt om kanten på tårtan. Lägg även några på toppen. Bryt av bitar av baconet och lägg ut. Skär några körsbärstomater på hälften och behåll några hela och lägg ut dem på tårtan. Skär avokado i skivor och lägg på tårtan. Del ärtskidorna på hälften och stick ner på några ställen. Avsluta med att lägga på några kvistar oregano.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg