Citronpaj med hallonmaräng

12 februari, 2019

Lättbakad och makalöst god citronmarängpaj med en söt maräng med hallonsmak.

Detta är ett busenkelt recept och egentligen det recept som jag använder när jag gör Key Lime Pie, men här har jag ersatt limen med citron i stället. Och jag passade på att både baka dem som paj och som små bakelser. När jag gör bakelser på det här sättet så gör jag det i muffinsformar i silikon, sen fryser man bara dem och poppar ut dem så blir det superfina!

Man kan välja att göra italiensk eller schweizisk maräng, alltså antingen med kokande sockerlag som man häller i vispad äggvita eller att man värmer sockret och äggvitan till ca 60 grader och sen vispar upp marängen. Här valde jag det senare. Jag blandade sedan i frystorkat hallonpulver i marängen.

Följ @brinkenbakar på Instagram!

Citronpaj med hallonmaräng

3.3/5(6)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Pajskal

100 g smör

200 g digestivekex (eller varför inte Oreos?)

Citron-fyllning

400g (1 burk) kondenserad mjölk

Skal och saft från 2-3 citroner (ca 1 dl citronsaft)

2 tsk vaniljsocker

2 äggulor

2 ägg

Marängfrosting

100 gram äggvita (ca 3 st)

220 gram florsocker (3,5 dl)

2 tsk vaniljsocker

Hallonpulver

Instruktioner:

Pajskal

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn).

2. Mixa smör och kex i en matberedare tills de blir en smulig deg. Klä en pajform (gärna med löstagbar kant) med smuldegen. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Citron-fyllning

1. Blanda alla ingredienser i en bunke, låt blandningen stå och dra i 15 minuter.

2. Vill du inte ha citronskal i din paj så kan du nu sila ner smeten i pajskalet, annars häller du den bara som den är.

3. Baka sedan pajen i ugnen i 15-20 minuter, den ska bara precis stelna, inte få färg. Låt pajen svalna och ställ sedan in i kylen.

Marängfrosting

1. Värm äggvita och socker i en skål över ett vattenbad tills det når ca 60 grader.

2. Häll över i en vispskål och vispa tills marängen är kall.

3. Tillsätt vanilj och hallonpulver och vispa lite till.

4. Spritsa på pajen. Bränn av marängen om du vill.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
7 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg