Lättbakad och makalöst god citronmarängpaj med en söt maräng med hallonsmak.
Detta är ett busenkelt recept och egentligen det recept som jag använder när jag gör Key Lime Pie, men här har jag ersatt limen med citron i stället. Och jag passade på att både baka dem som paj och som små bakelser. När jag gör bakelser på det här sättet så gör jag det i muffinsformar i silikon, sen fryser man bara dem och poppar ut dem så blir det superfina!
Man kan välja att göra italiensk eller schweizisk maräng, alltså antingen med kokande sockerlag som man häller i vispad äggvita eller att man värmer sockret och äggvitan till ca 60 grader och sen vispar upp marängen. Här valde jag det senare. Jag blandade sedan i frystorkat hallonpulver i marängen.
Följ @brinkenbakar på Instagram!
Linda
Hej! Om man gör denna i bakelseform, är det samma tid och gradantal i ugnen som en stor form?
Emma Brink Rask
Samma gradantal men de kommer att bli färdiga något snabbare.
Linn Rick
Hej! På vilken grad ska man grädda fyllningen och skalet?
Emma Brink Rask
Samma som du gräddat pajskalet på.
ljuvligarecept
Hur gott ser det inte ut? 😀
Isabella
Om man gör citronpajen i bakelseform. Hur länge kan de stå i frysen (utan marängen då)?
Emma Brink Rask
Hej! I flera veckor.