En härligt söt-syrlig klassisk dessert med krispig botten, len citronkräm och mjuk maräng.
Det finns en orsak till varför citronmarängpaj är mångas favoritbakverk. I konsistensen representeras den av frasighet, krämighet och fluffighet och i smaker av smörighet, syrlighet och sötma. Den blir på så sätt den perfekta desserten.
Jag gör min citronmarängpaj med en citronkräm som liknar lemon curd. De klassiska recepten har ofta mer vätska och maizena i fyllningen. Men jag tycker att detta är enklare, och faktiskt mycket godare.
Tyllen som jag har använt blir det ett hål i, hålet fyllde jag med mer av citronkrämen. Du hittar såna tyllar här.
Den här pajen finns också med i min bok, Desserter.
Eleonora
Hej! Har lagat det här receptet tidigare, kan verkligen rekommendera det. Vet du möjligtvis om det skulle gå att göra vegetariskt, med t.ex. agar agar istället för gelatin, och hur receptet skulle ändras? Tack! <3
Emma Brink Rask
Hej, det blir dessvärre inte bra att bara byta till ett vegetariskt geleringsmedel. Det du kan göra är att addera en extra äggula. Den blir då eventuellt lite krämigare och du kanske inte kan skära knivskapra bitar, men det skulle jag ändå säga är det bästa alternativet.
Karolina
Hur gör man för att få loss pajen från formen på bästa sätt?, känns som om den lätt går sönder
Emma Brink Rask
Hej! Om du ska lossa den från formen så krävs det att du har en form med löstagbar botten. Då är det bara att lyfta ur den.
Emelie
Skulle det gå att förbereda pajen dagen innan?
Emma Brink Rask
Du kan förbereda pajen men inte marängen.