Saftiga ugnsbakade donuts med syrlig citronsmak, crunch från vallmofrön och en söt blåbärsglasyr.
Jag är barnsligt förtjust i donutplåten som jag skaffade i höstas. Det är så lätt att baka fina, saftiga donuts och jag älskar verkligen att dekorera donuts, för mig är det nästan roligare än cupcakes. Jag rekommenderar er verkligen att skaffa en om ni vill langa fram fina och goda donuts på mindre än 30 minuter. Men om man inte har en så går det lika bra att göra det här receptet som muffins. Du hittar donutsplåten här.
De här donutsen är en käftsmäll av fräsch citron och sötsyrlig glasyr. Dessutom så gillar jag crunchet som vallmofröna ger. Jag valde att smaksätta glasyren med blåbärspulver, mest för att det blev en så vacker färg, men också för att jag älskar kombinationen av blåbär och citron. Om du inte får tag på blåbärspulver, så kan man hoppa över det och bara ha en vit glasyr. Om du hittar frystorkade blåbär så kan du mixa dem till ett pulver. Jag har köpt mitt pulver från märket Mill & Mortar. Du hittar det här. Mill & Mortar har även de fina torkade blommorna som jag dekorerat med.
Glöm inte följa @brinkenbakar på Instagram!
Emma Brink Rask
Det är en plåt med 12, så de är ca e dm i diameter.
Filippa
Detta ser så gott ut! Men jag undrar hur stor diameter dessa donuts hade, det vill säga om du gjorde de i en plåt med 12 eller 24 ”hål”? 🙂
Nathalie
Vart köpte du donutplåten?
Emma Brink Rask
Den har jag köpt hos Bagaren & Kocken