En klassisk tantkaka på kafferepet. Mördeg kombinerat med en seg maräng. Att tillsätta lemoncurd gjorde dem inte sämre. Inte ett dugg faktiskt.
RECEPT
Ca 25 kakor
Mördeg
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
100 g smör
1 äggula
1. Blanda alla ingredienser i en mixer tills de precis går ihop till en deg. Plasta in och låt den vila i 30 minuter i kylen.
2. Kavla ut degen och bred på lemoncurd och maräng. Rulla ihop och ställ in i kylen igen i 15 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i ca 1 cm breda kakor, lägg på plåt och baka i ca 12 minuter tills de blivit gyllenbruna
Fyllning
1 äggvitor
0,5 dl socker
1 dl Lemoncurd
1. Vispa äggvitan och tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en fin maräng. Bred den över curden och den utkavlade mördegen.
Jenny
Går dessa att göra dagen innan ett kalas? Hur förvaras de då bäst?
Emma Brink Rask
Absolut! Förvara dem i en tät burk i rumstemperatur.