Citron- och marängsnurror

17 juni, 2019

En klassisk tantkaka på kafferepet. Mördeg kombinerat med en seg maräng. Att tillsätta lemoncurd gjorde dem inte sämre. Inte ett dugg faktiskt.

RECEPT
Ca 25 kakor

Mördeg
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
100 g smör
1 äggula

1. Blanda alla ingredienser i en mixer tills de precis går ihop till en deg. Plasta in och låt den vila i 30 minuter i kylen.
2. Kavla ut degen och bred på lemoncurd och maräng. Rulla ihop och ställ in i kylen igen i 15 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i ca 1 cm breda kakor, lägg på plåt och baka i ca 12 minuter tills de blivit gyllenbruna

Fyllning
1 äggvitor
0,5 dl socker
1 dl Lemoncurd

1. Vispa äggvitan och tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en fin maräng. Bred den över curden och den utkavlade mördegen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Går dessa att göra dagen innan ett kalas? Hur förvaras de då bäst?

    • A
      Emma Brink Rask

      Absolut! Förvara dem i en tät burk i rumstemperatur.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg