En klassisk tantkaka på kafferepet. Mördeg kombinerat med en seg maräng. Att tillsätta lemoncurd gjorde dem inte sämre. Inte ett dugg faktiskt.
RECEPT
Ca 25 kakor
Mördeg
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
100 g smör
1 äggula
1. Blanda alla ingredienser i en mixer tills de precis går ihop till en deg. Plasta in och låt den vila i 30 minuter i kylen.
2. Kavla ut degen och bred på lemoncurd och maräng. Rulla ihop och ställ in i kylen igen i 15 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i ca 1 cm breda kakor, lägg på plåt och baka i ca 12 minuter tills de blivit gyllenbruna
Fyllning
1 äggvitor
0,5 dl socker
1 dl Lemoncurd
1. Vispa äggvitan och tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en fin maräng. Bred den över curden och den utkavlade mördegen.
2 reaktioner på ”Citron- och marängsnurror”
Går dessa att göra dagen innan ett kalas? Hur förvaras de då bäst?
Absolut! Förvara dem i en tät burk i rumstemperatur.