Vit chokladbrownie med en hint av lakrits gifter sig superbra med den syrliga citronmoussen och blåbärspannacottan på toppen.
Vit chokladbrownie, citronmousse, blåbärspannacotta och italiensk maräng, som en hel desserttallrik i en tårtbit. Som vanligt med den här typen av tårtor så kan ni bara välja och vraka vilka delar ni vill göra.
Snurran på toppen som jag har gjort pannacottan i heter Tourbillon och kommer från Silikomart. Det är viktigt att pannacottan är helt genomfrusen när man tar ut den ur formen och lägger den på kakan. Väl där tinar den på några minuter.
5 reaktioner på ”Citron- och lakritstårta”
Skall det verkligen vara 5 DL grädde och bara 1 msk socker i blåbärspannakottan?
Ja. Det är mycket sötma i bären. Men det går bra att addera mer om man vill.
Låter du spiralformen stelna i kylskåp eller frys innan du tar ur den ur formen?
Den måste vara helt djupfryst när man tar ut den ur formen.
Väldigt god och fin! Jag valde att ta i blåbärspulver i blondien samt göra små bakelser i Gem 100-formen och använde de små spiralerna. Gick superbra. Jag blev dock inte vän med receptet på den italienska marängen då den blev väldigt porös och luftig istället för len och krämig. Gjorde därför om den och tog en del äggvita och två delar socker samt lite mer vatten och då blev det blev precis som jag vill ha den.