Vit chokladbrownie med en hint av lakrits gifter sig superbra med den syrliga citronmoussen och blåbärspannacottan på toppen.
Vit chokladbrownie, citronmousse, blåbärspannacotta och italiensk maräng, som en hel desserttallrik i en tårtbit. Som vanligt med den här typen av tårtor så kan ni bara välja och vraka vilka delar ni vill göra.
Snurran på toppen som jag har gjort pannacottan i heter Tourbillon och kommer från Silikomart. Det är viktigt att pannacottan är helt genomfrusen när man tar ut den ur formen och lägger den på kakan. Väl där tinar den på några minuter.
Mari
Hej
Hur långt innan kan jag göra den italienska marängen och lägga den i spritspåse? Och hur långt innan kan jag spritsa marängen på tårtan?
Tack för massor av inspiration och bra recept!
Hälsningar
Mari
Emma Brink Rask
Hej! Marängen måste spritsas direkt när den är nyvispad, man ska inte ens vänta nån minut. Men du kan spritsa den på tårtan så långt som kvällen före servering.
Julie
Hej! Kan jag använda 20 cm tårtform med samma mängder i receptet? 🙂 Tack.
Julie
Hej! Jag hoppas du kan se min kommentar när detta inlägg är äldre 😀
Men jag har nu valt att jag vill baka denna fina tårta i helgen. Kan jag använda 20 cm tårtform med samma mängder i receptet? 🙂 Tack så mycket
Emma Brink Rask
Hej, det borde gå fint, men tårtan kommer att bli tunnare. Du kan också ta receptet gånger 1,5 för att få lite höjd på den.
Julie
Tusen tack för snabbt svar 🥰 En annan fråga, kan jag göra tårtan med mousse kvällen innan?
Linda
Väldigt god och fin! Jag valde att ta i blåbärspulver i blondien samt göra små bakelser i Gem 100-formen och använde de små spiralerna. Gick superbra. Jag blev dock inte vän med receptet på den italienska marängen då den blev väldigt porös och luftig istället för len och krämig. Gjorde därför om den och tog en del äggvita och två delar socker samt lite mer vatten och då blev det blev precis som jag vill ha den.
Maja
Låter du spiralformen stelna i kylskåp eller frys innan du tar ur den ur formen?
emmabrink
Den måste vara helt djupfryst när man tar ut den ur formen.
Katarina Rehnström
Skall det verkligen vara 5 DL grädde och bara 1 msk socker i blåbärspannakottan?
Emma Brink Rask
Ja. Det är mycket sötma i bären. Men det går bra att addera mer om man vill.