En saftig pistagebotten, jordgubbscheesecake, fläderpannacotta och mjuk maräng. En riktig dröm att ställa fram på festbordet i sommar!
Den här tårtan smakade så himla gott, jag var nästan förvånad själv över hur gott det var! Men det är klart, jordgubbar, fläder och citron, varför skulle det inte vara gott? Cheesecaken som görs med kondenserad mjölk smakar helt ljuvligt.
Hos Söders Gourmet hittar du silikonform på 18 cm som är perfekt för att göra den här tårtan.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Josefina
Hej,
Jag har köpt den form du tipsade om och tänkte göra denna tårta till midsommar.
Med denna tårtform kan man ju inte ta loss kanterna som man brukar göra på vissa andra former. Du har skrivit att man kan plasta in formen men är tanken att man då plastar in hela och försöka ”lyfta” ur hela tårtan när man ska på med marängen? Känns som att den riskerar att bli skadad?
Tusen tack för hjälp
Emma Brink Rask
När du använder silikonform så måste du frysa tårtan. När den är djupfryst ploppar du enkelt ut den och den har en superfin form. Sen spritsar du på marängen och låter tårtan tina i 5-6 timmar innan servering.
Josefina
Åh tack för svar!
Behöver man ändå plasta in silikonformen..?
Ser fram emot att laga den 🙂
Hanna
Hur ska man göra med jordgubbarna till cheesecaken? Den biten verkar saknas i receptet.
Emma Brink Rask
De ska skäras i mindre bitar och vändas ner i cheesecakesmeten.
Martina Szabo
Hur många timmar håller den sig i kylen med maräng på?
Emma Brink Rask
Över dagen, men helst inte över natten.
Anna
Hej och tack för en otroligt inspirerande sida!
Den här ser ju bara helt fantastisk ut och får bli årets midsommartårta här.
En (kanske dum) fråga bara: ska den kondenserade mjölken vara i flytande form eller först kokas till creme?
Anna
Emma Brink Rask
Kondenserad mjölk är alltid den flytande. Annars kallar vi den för karamelliserad.
Emmy
Hej, är det meningen att en ska koka citronsaften eftersom gelatinet ska smälta där i? I cheesecaken?
Emma Brink Rask
den behöver inte koka men värmas till minst 85 grader.
Felicia
Hej! Går tårtan att göra i förväg och förvara i frysen i några dagar innan servering? Så att det vara är att fixa marängen när det är dags att äta?
Emma Brink Rask
Hej,
Jag gjorde så men upplevde att jordgubbarna vattnade sig väldigt mycket och tårtan läckte, så jag rekommenderar det inte. Kylen ett par dagar borde funka.
Carin
Hej!
ska det vara 1,5 DL flädersaft i pannacotta? (Har inte testat ännu men det låter som mycket vätska?)
Tack på förhand!
Emma Brink Rask
Ja, jag har bytt ut en del av grädden mot saften, för mer smak.
Jonna
Hej!
Tänkte baka den här men behöver göra den glutenfri. Funkar det att helt utesluta glassrånen eller behöver man byta ut mot glutenfria kex?
Tack!
Emma Brink Rask
Du kan helt utesluta dem.
Sofia
Kan man använda frysta jordgubbar som man har tinat?
Emma Brink Rask
nej, det blir för blött.
Victoria
Hej! Tänkte göra denna till midsommar, kan den förvaras i kylen innan servering? Eller smälter cheesecaken?
Emma Brink Rask
Det går fint! Det är gelatin i cheesecaken så den smälter inte.