Citron- och basilikaglass

2 juni, 2020

Krämig hemkörd glass med syra och örtighet från citron och basilika.

Citron- och basilika har blivit en av mina favoritsmaker när det kommer till desserter. Speciellt på sommaren. Så fräscht och  gott.

Jag  har gjort glassen i glassmaskin och med den här typen av glassbas så blir det godast så.

Citron- och basilikaglass

3.6/5(20)
Röster
Portioner: 6-7 dl glass

Ingredienser:

2 citroner (Saften och zest,ca 0,5 dl citronsaft

1 dl hackade färska basilikablad

2 msk strösocker

200 g strösocker

100 g äggulor (ca 5 st)

350 g mjölk (3,5 dl)

150 g grädde (1,5 dl)

1 tsk vaniljpasta

1 nypa salt

Instruktioner:

1. Mixa citronzest, citronsaft, basilika och 2 msk socker tills det blir enhetligt och ställ åt sidan.

2. Vispa äggulorna och 200 g strösocker tills det blir vitt och fluffigt.

3. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt lite i taget i äggulorna medan du vispar. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och sjud långsamt under konstant omrörning tills det tjocknar. Det ska nå ca 80-84 grader. Du kan testa med en sked, smeten ska fastna på baksidan.

4. Tillsätt citron och basilika till den varma vätskan lite i taget medan du rör. Låt sedan glassmeten bli helt kall. Gärna i kylen över natten.

5. Kör smeten i din glassmaskin tills den når önskad konsistens. Ofta behöver man sedan frysa den i 3-4 timmar till för att den ska blir perfekt glasskonsistens.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg