Dumlekolor i churrosdeg som friteras och rullas i kanel och socker. Serverade med hemmagjord glass på brynt smör och du är garanterat i desserthimlen.
För några veckor sen var jag på ett event med Kenwood, och då blev vi bjudna på en dessert som liknade den här. Det var helt seriöst typ det godaste jag någonsin ätit och jag var helt säker på att jag skulle testa detta själv.
Du gör alltså samma deg som till churros, rullar den runt en dumlekola, jag la också i lite flingsalt i varje knyte, och friterar. Sen rullar du dem i kanel och socker och serverar med glass.
Eftersom jag har en ny glassmaskin ville jag testa att göra glassen själv, och ärligt talat, glass på brynt smör, dra mig baklänges vad gott det är! Det smakar inte smör, utan typ smörkola. Ljuvligt!
Så gör er själva en tjänst och testa detta, inte nog med att du kommer att få äta världens godaste dessert, du kommer också att få evig kärlek från dina gäster.
Glassen blir ca 1 liter glass, och churrosdegen räcker till ca 15 dumlekolor. Man vill nog ha 2-3 st per person.
Monica
Provade detta recept idag, men upplevde att dumlekolan läckte ut vid fritering, något tips för att slippa det? Tyckte att jag nöp ihop degen ordentligt och det fanns inga ”hål” när den placerades i oljan…
Emma Brink Rask
Om den läckte så måste det funnits skarvar i degen. Eller så kanske du hade för tunt lager deg.
Alice
Hej, vilket bra recept! Har kommit halvvägs i detta nu, ska bli spännande att se resultatet! Min deg är ganska lös efter att den har svalnat. Tror du det är bäst att lägga till mer mjöl eller blir den fastare i kylen?
Som den är nu går det inte att göra bollar av.
Tack på förhand 🙂
Emma Brink Rask
Lägg den i kylen ett par timmar så borde den bli tjockare.
Heidi
Jättegoda churros! Åt med vanlig vaniljglass till.
Emma Brink Rask
Kul att höra!