Churros

8 juni, 2019

Nyfriterade, rullade i kanel och socker och doppade i choklad eller dulce de leche. Dessa churros kommer få dina gäster att gå i spinn.

Jag har testat att göra churros en gång förut, i gryta. De blev inte så bra. Men nu har jag investerat i en riktigt fritös och de blev helt magiskt goda. Hela familjen blev helt sålda på denna spanska dessert.

Jag gjorde en pate au choux deg och rullade dem sedan i kanel och socker. Sen doppade vi de nyfriterade churrosen i dulce de leche och choklad. Oh my, så gott!

Churros

3.8/5(10)
Röster
Portioner: Ca 20 churros

Ingredienser:

Churros

1 dl vatten

1 dl mjölk

85 gram smör

1 nypa salt

1 msk strösocker

140 gram vetemjöl (2,3 dl)

2 ägg

Övrigt

Ca 1,5 liter matolja att fritera i

Kanel och socker att rulla churrosen i

100 gram smält choklad

100 gram dulce de leche (karamelliserad mjölk)

Instruktioner:

1. Koka upp vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull.

2. Sänk värmen något och tillsätt mjölet lite i taget. Rör hela tiden med en träslev tills allt är blandat. Fortsätt sedan att röra frenetiskt i degen i 3-4 minuter så att den ”rostar” något och bildar en blank klump.

3. Häll sedan över degen i en bunke och vispa med elvisp i ca 5 minuter så att mycket av värmen går ur.

4. Vispa i ett ägg i taget och vispa tills du har en blank trögflytande smet/deg.

5. Flytta smeten till en spritspåse med en stjärntyll. Så här långt kan du förbereda flera timmar innan.

6. Värm upp olja till 182 grader. Spritsa ut ca 10-15 cm och klipp av rakt ner i oljan. Fritera i 3-4 minuter tills churrosen är gyllenbruna. Vänd dem då och då. Tag sen upp dem och låt dem kort rinna av på ett hushållspapper innan du rullar dem i kanel och socker.

7. Ät när de är varma eller ljumna, doppa i dulce de leche och choklad. Om de är friterade ordentligt så håller de sig krispiga i ett par timmar och är väldigt goda att äta även om de inte är varma.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg