Chunky äppelmos med kanel

12 september, 2017

äppelmos-3

Har du också trädgården full av äpplen? Eller fått en kasse av en granne som har? Eller helt enkelt bara är väldigt sugen på äpplen och köper ett gäng i affären, då tycker jag att du ska göra detta äppelmoset. Busenkelt och det smakar nästan som äppelpaj.

äppelmos-1

Det som gör att moset behåller mycket av sin smak är att man inte kokar äpplena så länge. Man mixar helt enkelt äpplena när de är råa, tillsätter socker och lite vatten och låter dem sen bara koka i 2-3 minuter.

RECEPT
8 äpplen (tänk normalstora, trädgårdsäppeln kan ju variera en del i storlek)
1 dl vatten
2 dl syltsocker
1 tsk saft från en citron
Kanel efter behag

1. Skala och rensa äpplena och hacka dem i mindre bitar.
2. Lätt dem i en kastrull och mixa dem med en stavmixer, (eller kör dem i matberedaren innan du lägger dem i gryta). Jag gillar när det blir lite bitar kvar, lite chunky alltså.
3. Tillsätt socker, citron, vatten och kanel.
4. Låt koka upp och sjud på medelvärme i två-tre minuter.
5. Häll upp på desinficerade glasburkar. Eller frys i påsar eller plastburkar.

äppelmos-5

Sylten håller i ett par månader om den är oöppnad i kyl, annars ett par veckor. I frysen i flera månader.

Njut till nystekta plättar, i gröten, eller varför inte äta den som den är, lite ljummen med en klick vispad grädde!

äppelmos-4

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg