Luftiga petit choux-skal fyllda med hemmagjord mandelmassa och lättvispad grädde.
Man kan väl säga att det här är en semmelvariant, men jag skulle säga att den är ganska trogen sitt original. Skillnaden är brödet. Istället för det kompakta vetebrödet så är detta ett luftigt petit choux-skal med en krispig yta. Den har en naturlig ihålighet som är perfekt att fylla med hemmagjord mandelmassa och grädde. En perfekt semla för dig som är mer förtjust i innehållet än själva bullen.
Följ @brinkenbakar på Instagram och kolla in mina andra recept på temat semlor här.
Kristin
Så underbart bra recept! Tack igen Emma för att du inspirerar och har så träffsäkra recept.
Kan även varmt rekommendera att ha 2 tsk nymald kardemumma i choux degen istället för i mandelmassan, mums!!
Malin
Dessa blev så bra! Aldrig ens gjort vanliga Pâte à choux förut men bra recept att följa🤩
Men kan man förvara dem och äta nån dag senare?
(PS. Står vanilj ist för vanlig ugn😄)