Franska små godbitar fyllda med syrlig passionsfruktscurd och krämig vaniljkräm.
Det är rätt säkert att säga att det här är mitt nya favoritbakverk. Jag gjorde en chokladvariant för ett tag sen som var underbart god. Jag har kämpat en del med att få till dem, men nu verkar jag har hittat fram till det bästa receptet och dessa vill jag nästan säga är idiotsäkrade.
Den här gången ville jag fylla dem med något syrligare och gjorde en curd på passionsfrukt. Jag gjorde också en vaniljkräm och blandade de två för att få en len och söt kräm, men med en hint av passionsfruktens syra.
Jag testade Martha Stewarts ”no fuss pastry cream”, en vaniljkräm där man häller allt i en gryta och kokar upp och låter koka i en minut. Den går enormt mycket fortare att göra än traditionell vaniljkräm, men den kanske inte riktigt är lika sofistikerad. Men om du ändå inte tänker använda vaniljstång (så dyrt nu!!), så rekommenderar jag den här metoden.
Malin
Hur förvarar man choux-bullarna för att de fortfarande ska ha den krispiga ytan kvar? Om det går att förbereda utan att fylla dem 😊
Liv
Var lite orolig att jag skulle misslyckas men det gick jättebra! Tack för receptet 🙂
Emma Brink Rask
Kul att höra, bra jobbat!
G
Mina jäste inte i ugnen, trots rätt temperatur osv. Tankar på varför? 😔
Emma Brink Rask
Då har något blivit fel med smeten, de jäser annars till ca dubbel storlek.