Chokladvåffeltårta med drottningsyltgrädde

18 mars, 2022

Smarriga chokladvåfflor varvade med en mousseliknande fyllning av vispad grädde och sylt med hallon och blåbär.

Se till att våfflorna har svalat helt innan du lägger ihop tårtan. Tårtan är godast när den precis är ihoplagd och är enklast att skära med en taggad kniv, typ brödkniv.

Kolla in alla mina recept på våfflor här >>

Och är du sugen på pannkakstårta istället, kolla in recept här >>

Chokladvåffeltårta med drottningsyltgrädde

5/5(2)
Röster
Portioner: 3-4 bitar

Ingredienser:

Chokladvåfflor

100 g smör

100 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

270 g vetemjöl (4,5 dl)

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 msk socker

1 krm salt

3 dl mjölk

1 dl kolsyrat vatten

Drottningsyltgrädde

5 dl vispgrädde

2 dl drottningsylt

Övrigt

Färska blåbär och hallon
Citronmeliss

Instruktioner:

1. Smält smöret och smält sedan chokladen i den.

2. Vispa grädden och ställ åt sidan.

3. Lägg mjöl, kakao, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.

4. Vispa ner mjölken och chokladsmöret.

5. Vispa ner det kolsyrade vattnet.

6. Vänd ner den vispade grädden.

7. Grädda våfflorna och låt dem svalna.

8. Vispa grädden och vänd ner sylten. Bred eller spritsa ut den mellan våfflorna. Dekorera överst med färska blåbär och hallon.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg