En saftig chokladkaka med smak av kardemumma och en krämig ganache. Dekorerad med maränger i form av julstjärnor.
Helt ärligt så är den här kakan bara en ursäkt för att ha något att lägga mina julstjärnmaränger på. Men den blev ändå supergod. En blandning mellan brownie och chokladkaka, alltså inte så kompakt och seg i konsistensen, men ändå tung och saftig. Jag smaksatte den med kardemumma för choklad och kardemumma är bara så gott tillsammans. Över allt hällde jag en glansig ganache för att få en fin yta på kakan.
Marängerna är gjorda med mitt vanliga marängrecept. Sen färgade jag delar av marängen med röd och grön pastafärg. Sen är blommorna spritsade med en lövtyll, ex Wilton 352 eller denna från Städter. Kolla in mina instagram reels om ni vill se hur det ser ut när jag spritsar de här marängerna. Väldigt lätt faktiskt. Klipp små fyrkanter av bakplåtspapper och spritsa dem på så kan du enkelt flytta över dem till en plåt sedan när de ska bakas.
Jag färgande marängen med gelfärg, men man måste röra i den mer än den egentligen gillar, så vänd så försiktigt du kan ner färgen. Men jag tyckte ärligt att de vita blommorna blev finast, och de behöver man ju inte färga alls, bara bladen. De som är randiga har jag bara varvat vit och röd maräng i spritspåsen.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.