Next level prinsesstårta. Mjuka chokladbottnar, god hallonsylt, karamelliserad vaniljkräm, färska hallon, fluffig grädde och ett schackrutigt lock av marsipan.
Ja, jag vet att det är mycket snack om vad som får kallas för prinsesstårta och inte. Men jag kan inte förneka att denna tårta är extremt inspirerad av en klassisk prinsesstårta. Men med inslag av choklad och kola.
Jag utgick från mitt vanliga recept på tårtbotten och gjorde om det till choklad. Sen gjorde jag min karamelliserade vaniljkräm och gav mig på att göra ett rutigt marsipanlock. Det var lite trixig, det ska jag inte förneka. Men du kan såklart göra ett helt vitt eller helt i choklad.
Men hur smakade detta då? Alltså, gudomligt! Godaste prinsesstårta jag nånsin ätit! Du bara måste testa!
Johanna
Hej, kan man byta ut mjölmängden direkt av till glutenfritt mjöl? Eller behöver man addera/justera nåogt mer?
Ida
Alltså, den här tårtan var nog det godaste jag ätit! Tack för ett fantastiskt bra recept 🙂 Chokladbottnarna var perfekt saftiga och den där karamelliserad krämen var helt otroligt god. Jag blötte bottnarna med lite koncentrerad hallonsaft eftersom vi skulle äta tårtan samma dag och gjorde ett enfärgat marsipanlock.
Emma Brink Rask
Så roligt att höra!
Linda
Jättegod tårta! Schackmönstret var lite överkurs så jag tog bara vanlig vit marsipan och pudrade med kakao samt dekorerade kanten längst ner med ett band av överbliven marsipan som jag ”färgmarmorerat” med kakao. Det blev heller inga hallon på toppen utan det blev en marsipanros och två blad samt en ”skylt” med födelsedagsbarnets namn. Den gick hem hos gästerna! Den karamelliserade vanlijkrämen var dock tårtans vinnare. Den kommer jag göra många fler gånger i andra sammanhang där den får stå mer i centrum.
blåmesen
Hej! Jag är lite sugen på att testa denna men tror att tårtpuristerna i omgivningen skulle bli upprörda om jag kallade den en prinsesstårta. Funderar på om man kan byta ut marsipanlocket så att det blir mindre prinsesslikt… några tips eller idéer på hur man skulle kunna dekorera/täcka den på annat sätt? Antar att man behöver marsipanen (eller sugarpaste, men det är ju inte gott) för att få tårtan att hålla ihop men om man gör gräddkupolen lite mindre kanske man kan klara sig med något annat?