Chokladpavlova med oboygrädde och kaksmulor

10 maj, 2021

chokladpavlova

Enkel pavlova med choklad och kaksmulor toppad med vispgrädde, oboygrädde och färska jordgubbar.

chokladpavlova

chokladpavlova

Jag älskar verkligen marängtårtor av alla de slag. Så enkla att göra, så bra att förbereda och så smidiga att variera efter säsong och smak. Den här är en riktig barnkalasfavorit, sött och gott, lättflirtade chokladtoner och färska jordgubbar.

I marängsmeten har jag vänt ner Maryland chokladcookies och smält choklad. Sen är tårtan toppad med dels vanlig vispad grädde och dels vispad grädde med oboy (enklaste sättet att svänga ihop en smarrig chokladmousse).

chokladpavlova

Hoppas det ska smaka! Kolla in mina andra pavlovarecept här!

chokladpavlova

chokladpavlova

Chokladpavlova med oboygrädde och kaksmulor

4.3/5(8)
Röster
Portioner: 6 portioner

Ingredienser:

Pavlovabotten

100 g äggvita (3-4 äggvitor)

90 g strösocker (1 dl)

120 g florsocker (2 dl)

5-6 smulade kakor

50 g smält choklad (välj nån sort du gillar)

Topping

5 dl grädde

3 msk oboy

15 jordgubbar

Chokladkulor

Citronmeliss

Minimaränger

Instruktioner:

Pavlovabotten

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (90 grader vanlig ugn)

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.

5. Smula ner kakorna och vänd ner i smeten. Smält chokladen och häll ner i smeten, vänd bara ett eller två tag så att den blir melerad, inte brun.

6. Häll upp smeten i en spritspåse med en stor rund tyll. Spritsa stora bollar som du drar lite inåt i en ring. Fyll sedan på med maräng i mitten.

7. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Lägg ihop tårtan

1. Dela upp grädden i två skålar. Vispa den ena som vanligt och den andra med oboyen. Spritsa stora bollar av de olika på marängbotten, gärna varannan, det blir fint.

2. Dekorera med jordgubbar och resten.

Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • @baka.med.alva

    Den var magiskt god, gjorde om receptet på pavlovabotten lite och gjorde de som små bakelser istället! Älskar din blogg och dina recept! 🥰

    • Hej.
      Hur blev det med tiden i ugnen då? 😉 Hur länge hade du bakelserna i ugnen?

      Mvh
      Emma

      • A
        Emma Brink Rask

        Som det står i receptet så gräddas den i 2 timmar och ska sen stå inne en timme till efter att du stängt av ugnen.

    • A
      Emma Brink Rask

      Tack!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg