Saftiga, tunga och fyllda med choklad. Så ska en chokladmuffins vara om du frågar mig. De här har mycket kakao i smeten och sen fyllda och toppade med både mörk och ljus choklad.
Oljan och creme fraichen i receptet gör dem riktigt saftiga, men se till att du inte låter dem stå inne i ugnen för länge, då blir de lätt torra, och det vill vi ju inte. Stickan du känner med ska vara lite kladdig.
RECEPT
Blir ca 10 muffins i vanlig muffinsplåt
120 gram mjöl
50 kakao
1,25 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
1 ägg + 1 äggula
125 gram socker
55 gram vegetabilisk olja
185 gram creme fraiche
150 gram choklad i olika former
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en muffinsform med formar.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, sal och vaniljpulver i en bunke och sätt åt sidan.
2. Vispa ägg och äggula och tillsätt sockret lite i taget.
3. Tillsätt oljan och vispa in den.
4. Tillsätt creme fraichen och vispa in den.
5. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna.
6. Hacka chokladen grovt och blanda i två tredjedelar i smeten
6. Fördela smeten i formar och strö över resterande choklad.
7. Baka i ca 15 minuter, men känn efter noga så att de inte blir torra.