Saftiga, tunga och fyllda med choklad. Så ska en chokladmuffins vara om du frågar mig. De här har mycket kakao i smeten och sen fyllda och toppade med både mörk och ljus choklad.
Oljan och creme fraichen i receptet gör dem riktigt saftiga, men se till att du inte låter dem stå inne i ugnen för länge, då blir de lätt torra, och det vill vi ju inte. Stickan du känner med ska vara lite kladdig.
RECEPT
Blir ca 10 muffins i vanlig muffinsplåt
120 gram mjöl
50 kakao
1,25 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
1 ägg + 1 äggula
125 gram socker
55 gram vegetabilisk olja
185 gram creme fraiche
150 gram choklad i olika former
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en muffinsform med formar.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, sal och vaniljpulver i en bunke och sätt åt sidan.
2. Vispa ägg och äggula och tillsätt sockret lite i taget.
3. Tillsätt oljan och vispa in den.
4. Tillsätt creme fraichen och vispa in den.
5. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna.
6. Hacka chokladen grovt och blanda i två tredjedelar i smeten
6. Fördela smeten i formar och strö över resterande choklad.
7. Baka i ca 15 minuter, men känn efter noga så att de inte blir torra.
Louise
Väldigt trevligt recept på muffins!
Jag gjorde några på muffinsplåt och några i pappersformar på vanlig plåt och gräddningstiden blev lite olika. Ska inskaffa en större muffinsplåt till nästa gång och så ska jag lägga på några chokladbitar efter gräddning för jag tror det är se det är gjort på bilden.