En mjuk chokladmuffin toppad med en mjuk maräng med chokladbitar och salt kolasås.
Att blanda ner finhackad choklad i den italienska marängen var lite av ett genidrag från min sida, om jag får säga det själv, så himla gott det blev! Jag brukar börja spritsa min italienska maräng medan den fortfarande är lite ljummen, det kan man inte göra här, man måste köra den tills den är helt avsvalnad innan man rör ner chokladen, annars blir allt bara brunt.
Men tänk er en riktigt mjuk och saftig chokladmuffins och sen den krämiga marängen med chokladbitar. Mitt i en salt kolasås och så lite extra flingsalt på toppen, det behövs nästan för detta blir ju ganska sött.
Jag bakade muffinsen i silikonformar, du hittar dem här. Mest för att jag gillar de raka kanterna som de får. Men du kan såklart baka dem i helt vanliga muffinsformar, du måste inte ta ut dem ur formarna heller. Jag skar av toppen lite för att få en slätare yta. OM du bakar muffinsen i silikonform så måste du sätta in formen med muffinsen i frysen i någon timme innan du försöker ta loss dem.
Jag valde att bränna av marängen med en gasolbrännare, men det kan du ju också hoppa över om man vill. Och vill du ta ännu mer genvägar så använder du en färdig kolasås eller dulce de leche.
Chokladkulorna som jag dekorerat med kommer från Valrhona.
Camilla
Receptet ser väldigt gott ut, hur lång tid innan servering vågar man sprita marängen på muffinsen, måste det göras vid servering eller den klarar sig några timmar och ska man i så fall förvara den i kylen eller rumstemperatur?
Emma Brink Rask
Du kan spritsa det i förväg. De kan stå flera timmar i rumstemperatur och även i kylen.