Chokladmuffins med oboyfrosting

18 april, 2020

Saftiga chokladmuffins toppade med krämig vispgrädde med oboy, som en busenkel och megasnabb chokladmousse.

Ibland händer det även för mig att en frosting skär sig eller inte vill stelna. Då är den här frostingen alltid min nödlösning. Häll oboy i ovispad grädde, vispa till en krämig frosting. Voila! Supergott, lättspritsat och så enkelt!

Rosorna har jag spritsat med tyllen Wilton 1M.

Chokladmuffins med oboyfrosting

3.6/5(31)
Röster
Portioner: 12 cupcakes

Ingredienser:

Chokladmuffins

120 gram vetemjöl (2 dl)

50 gram kakao (1,25 dl)

180 gram strösocker (2 dl)

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

0,75 dl vegetabilisk olja av(60 g)

0,5 dl mjölk

1 dl varmt kaffe

Oboyfrosting

3 dl vispgrädde

3 msk oboypulver

Instruktioner:

Chokladmuffins

1.Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 vanlig ugn) och sätt 12 formar i en muffinsplåt.

2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

3. Rör samman ägg och olja och rör ner i de torra ingredienserna.

4. Tillsätt mjölken och kaffet lite i taget och rör om till en jämn smet.

5. Fördela smeten i formarna, fyll dem bara till hälften, och grädda i ca 15-18 minuter. Låt svalna helt.

Oboyfrosting

1. Häll grädden och oboyen i en bunke och vispa tills du har en spritsbar frosting. Spritsa som rosor på muffinsen. Jag använde tyllen Wilton 1M.

Strö gärna frystorkade hallon ovanpå.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg