Chokladmoussetårta med kolasås och karamelliserade popcorn.
Om du älskar choklad så kommer du att älska den här tårtan. Om du älskar kola så kommer du att älska den här tårtan. Skulle du vara en sån som älskar choklad OCH kola så kommer du att ÄÄÄÄLSKA den här tårtan!
Sanna
Hej
Jag undrar hur många procent var det på den mörka chokladen? Är det någon speciell mörk choklad du använder?
Emma Brink Rask
Hej! Det går bra med vilken som helst som är mellan 55-70% kakaohalt.
LN
Kan jag byta ut den mörka chokladen till vit choklad? I både brownie- och moussereceptet.
Emma Brink Rask
Hej, i brownien kan du byta rakt av, i moussen funkar det inte att byta. Om man gör mousse på vit choklad så behöver man addera gelatin för att moussen ska hålla ihop.
Cornelia
Skulle det funka att hälla mirror glaze på denna tårta, som du använder dig av i vissa andra recept?
Emma Brink Rask
Japp! Se bara till att tårtan är frusen när du häller på glazen.
Sanna
Hej
Jag undrar hur många procent var det på den mörka chokladen? Är det någon speciell chokl
Lina
Ser ju fantastisk ut! Kan man förbereda botten och mousse i förväg, frysa den och sedan göra kola/popcorn den dag den serveras?
Emma Brink Rask
Absolut! Det går hur fint som helst! Tror till och med att jag hällde på kolan när den var frusen och lät den tina så i kylen och sen la jag på popcornen innan servering.
Lina
Tusen tack för svaret!
Emma
Hej! I väldigt många av dina tårtrecept använder du en form på 18 cm, vad är det för form? Plåt, springform, silikonform? Skulle vara superschysst om du kunde länka till den så jag kan införskaffa en likadan!
PS använder endast dina recept till bakning numera – fullträff varje gång!
Emma Brink Rask
Hej, kul att du gillar mina recept!
Jag har dels en silikonform från märket Silikomart som är 18 cm, men också en ställbar tårtring som jag kan göra i massa olika storlekar. Den använder jag också ofta.
Kolla på Söders Gourmet eller lyckas med mat så kanske du hittar dem. Jag har köpt mina utomlands.
Cecilia
Hej,
Låter så gott! Kan man göra denna tårtan dagen innan?
Med vänlig hälsning Cecilia
Cecilia
Såg nu svaret nedanför 🙂
Emma Brink Rask
Absolut, men vänta med att hälla på såsen till precis innan servering.
Emma
Tack för svar!
https://sodersgourmet.se/produkt/tor-rund-180x40mm/
Är det denna du använder? Känns som den är alldeles för låg med bara 4 cm kant, då tårtan måste väl bli mycket högre?
Bakar du tårtorna i tårtningen eller hur använder du den? 🙂
Emma Brink Rask
Jag använder en sån, men min är 5 cm hög. Bakar brownien i den, och gjuter sen tårtan i den och ställer in den i frysen.