Krämig mousse på mörk choklad tillsammans med salta rostade mandlar och en olivolja av god kvalité. En enkel dessert med bara fyra ingredienser och kan inte ana hur gott detta är!
Första gången jag åt denna rätt var för några år sedan på Oljebaren i Stockholm. Detta är deras signaturdessert och jag vart helt blown away av hur gott det var. Sedan dess har jag tänkt göra det själv men det har liksom aldrig blivit av. Däremot har jag gjort rätten med chokladglass istället för mousse, och det är minst lika gott!
Jag gjorde moussen i den här silikonformen från Silikomart, men det går såklart lika bra att göra och servera moussen i fina dessertlglas.
Jag hittade fina skalade, rostade och saltade mandlar i delin på min ICA, men om du inte hittar kan du såklart göra själv. Annars finns det ofta salta mandlar att köpa bland snacksen, det går bra även om de inte är skalade. Men jag vill säga att det krävs att det är färska mandlar och en god olivolja för att verkligen lyfta den här rätten. Ta inte vilken olivolja som helst som du brukar steka i utan lägg någon hundring på en fin flaska.
Den här desserten är ju såklart perfekt att förbereda. Bara lägg på mandlar och ringla på olja precis innan servering.