En underbar dessert att servera i små eller stora glas. Krämig mörk chokladmousse, syrlig hjortronsylt och mjuk maräng.
Sedan jag färdigställde min nya bok så har jag verkligen fått smak på att servera desserter i glas. Det finns massor med fina billiga glas på loppis och det blir bara så snyggt att ställa fram. Här har jag valt att servera i lite större snapsglas, och det passar perfekt om du kanske har gjort en dessertbuffé där man vill välja olika desserter. Annars är det bara att göra dem i större glas.
Jag har insett att jag gillar hjorton, om man bara tar bort de eländiga kärnorna. Så därför silade jag sylten efter att jag hade gjort den för att få en slätare upplevelse. Med det gör du såklart som du vill.
Kanske kan jag också tycka att färgskillnaden mellan hjortronen och chokladen inte blev så stor som jag hade önskat. Men om man vill så kan man ju bara byta hjortron mot hallon så blir det lite mer effektfullt, och lika gott!
Du kommer nog att få lite italiensk maräng över, men det är svårt att göra en mindre sats. Kanske kan du passa på att göra något annat som du också dekorerar med italiensk maräng?
Ida
Tänkte göra denna till nyår. Moussen och sylten antar jag man kan göra på förmiddagen. Hur långt i förväg kan jag spritsa på marängen? Eller är det precis innan servering?