Chokladmacarons med en krämig chokladfyllning. Bakade med italiensk maräng.

Chokladmacarons
Ingredienser:
Chokladmacarons
150 g florsocker (2,5 dl)
130 g mandelmjöl (2,5 dl)
20 g kakaopulver (0,5 dl)
55 g äggvita
150 g strösocker (1,75 dl)
50 g vatten
55 g äggvita
Chokladtryffel
100 g mörk choklad
100 g vispgrädde
Instruktioner:
Chokladmacarons
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn). Sikta florsocker, mandelmjöl och kakao i en skål och rör ner de första 55 grammen äggvita, den är alltså ovispad.
2. Koka upp socker och vatten till 120 grader, vispa de andra 55 grammen äggvita till ett skum och häll ner sockerlagen medan du vispar på låg värme. När allt är tillsatt så vispar du på högsta hastighet tills marängen är seg och blank och avsvalnad.
3. Vänd ner lite av marängen i taget i mandelblandningen tills du har en bra och segflytande smet.
4. Häll smeten på en spritspåse med en tyll som är 1 cm i diameter. Spritsa ut på bakplåtspapper, ca 3 cm i diameter. Strö över lite rostad kokos på dem.
5. Baka direkt i 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du fyller dem.
Chokladtryffel
1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät tryffel och låt den stelna tills du kan spritsa den. Häll den då på en spritspåse och spritsa en boll på en macaron och sätt en annan över.