Chokladmacarons

30 april, 2020

Chokladmacarons med en krämig chokladfyllning. Bakade med italiensk maräng.

Chokladmacarons

3.8/5(21)
Röster
Portioner: ca 35 macarons

Ingredienser:

Chokladmacarons

150 g florsocker (2,5 dl)

130 g mandelmjöl (2,5 dl)

20 g kakaopulver (0,5 dl)

55 g äggvita

150 g strösocker (1,75 dl)

50 g vatten

55 g äggvita

Chokladtryffel

100 g mörk choklad

100 g vispgrädde

Instruktioner:

Chokladmacarons

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn). Sikta florsocker, mandelmjöl och kakao i en skål och rör ner de första 55 grammen äggvita, den är alltså ovispad.

2. Koka upp socker och vatten till 120 grader, vispa de andra 55 grammen äggvita till ett skum och häll ner sockerlagen medan du vispar på låg värme. När allt är tillsatt så vispar du på högsta hastighet tills marängen är seg och blank och avsvalnad.

3. Vänd ner lite av marängen i taget i mandelblandningen tills du har en bra och segflytande smet.

4. Häll smeten på en spritspåse med en tyll som är 1 cm i diameter. Spritsa ut på bakplåtspapper, ca 3 cm i diameter. Strö över lite rostad kokos på dem.

5. Baka direkt i 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du fyller dem.

Chokladtryffel

1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät tryffel och låt den stelna tills du kan spritsa den. Häll den då på en spritspåse och spritsa en boll på en macaron och sätt en annan över.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg