Möra chokladkakor med pekannötter, fyllda med himmelsk saltkolasås och toppade med mörk choklad. Detta är småkakornas Rolls Royce.
Om ni någon gång, som jag, tänkt att småkakor är en rätt tråkig historia, då vill jag å det starkaste rekommendera de här godingarna. Lyxigare variant i kategorin småkakor får man leta efter!
De här kakorna passar såklart att göra året runt, men jag tror att de kommer att bli en kommande klassiker till jul för mig. Kombinationen av spröda och möra chokladkakor, pekannötter, kolasås och choklad är helt enkelt gudomligt. I USA kallar man de här kakorna för Turtle-cookies för att de påminner om en godissort där som heter Turtle Candy.
På bilderna ser ni två olika varianter av kola som jag använt. På de som har lite plattare kola har jag använt min salta kolasås, och på de som har en lite bulligare kola har jag använt mig av smörkola. Båda är lika goda.
Plåten är från Nordic Ware och en sån hittar ni här >>
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.
Klara
Någon som vet om dessa funkar att frysa in?
Emma Brink Rask
De går fint att frysa in.
Emma
Jag såg att du fått en kommentar om huruvida de gick att göra glutenfria. Jag testade det och bytte ut vetemjölet mot mjölmix (egen blandning men tror vilken som funkar) och det blev bra. Jag ökade på mängden mjöl med 10 % men det är nog bättre att köra på samma mängd som i receptet för min deg blev nog nästan lite torr och mina kakor flöt inte ut så mkt så de blev lite tjockare än dina. Men goda!
Linnéa
Hej! Tror du det kan funka med kikärtsspad istället för ägg i receptet?
Emma Brink Rask
Det tror jag!
Lina
Har du tips på hur jag gör för att göra dessa glutenfria? Tror du det går att byta ut mot glutenfri mjölmix bara?
Emma Brink Rask
Jag vet inte riktigt, jag bakar aldrig mer mjölmixer och bakar enbart naturligt glutenfritt, så just när det gäller småkakor har jag inte så bra koll.