Möra chokladkakor med pekannötter, fyllda med himmelsk saltkolasås och toppade med mörk choklad. Detta är småkakornas Rolls Royce.
Om ni någon gång, som jag, tänkt att småkakor är en rätt tråkig historia, då vill jag å det starkaste rekommendera de här godingarna. Lyxigare variant i kategorin småkakor får man leta efter!
De här kakorna passar såklart att göra året runt, men jag tror att de kommer att bli en kommande klassiker till jul för mig. Kombinationen av spröda och möra chokladkakor, pekannötter, kolasås och choklad är helt enkelt gudomligt. I USA kallar man de här kakorna för Turtle-cookies för att de påminner om en godissort där som heter Turtle Candy.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.
6 reaktioner på ”Chokladkakor med pekannötter och saltkolasås”
Pingback: Galet goda kakor. | Petras Pärlor
Har du tips på hur jag gör för att göra dessa glutenfria? Tror du det går att byta ut mot glutenfri mjölmix bara?
Jag vet inte riktigt, jag bakar aldrig mer mjölmixer och bakar enbart naturligt glutenfritt, så just när det gäller småkakor har jag inte så bra koll.
Hej! Tror du det kan funka med kikärtsspad istället för ägg i receptet?
Det tror jag!
Jag såg att du fått en kommentar om huruvida de gick att göra glutenfria. Jag testade det och bytte ut vetemjölet mot mjölmix (egen blandning men tror vilken som funkar) och det blev bra. Jag ökade på mängden mjöl med 10 % men det är nog bättre att köra på samma mängd som i receptet för min deg blev nog nästan lite torr och mina kakor flöt inte ut så mkt så de blev lite tjockare än dina. Men goda!