Chokladkakor med mintchoklad

14 december, 2021

Mjukspröda chokladkakor med en randig Hershey’s kiss i mitten. Om du inte hittar såna kan du byta den  mot en center eller någon annan godis du gillar.

Jag kunde inte låta bli att köpa de polkarandiga mintchokladkyssarna från Hershey’s när jag var i USA nyligen. Jag har sett så många söta fina bakverk med dem.  Jag förstår såklart att du inte kan få tag på dem så lätt, men antingen beställer du online, finns massa olika smaker. Eller så sätter du dit någon annan favoritgodis som du har. kanske en center eller ett geléhallon.

Naturligtvis kan du också bara baka kakorna som de är och inte alls sätta någon godis i mitten. De är supergoda som de är.

Chokladkakor med mintchoklad

3.9/5(6)
Röster
Portioner: 24 kakor

Ingredienser:

115 g smör

60 g strösocker (2/3 dl)

25 g ljust muscovadosocker (1/3 dl)

1 litet ägg

1 tsk vaniljsocker

120 g vetemjöl (2 dl)

40 g kakao (1 dl)

0,5 tsk bakpulver

i nypa salt

Till utbakning

1 dl strösocker

24 Hershey’s kisses eller annat runt godis

Instruktioner:

1. Vispa smör, strösocker och muscovadosocker tills det blir ljust och krämigt. Gärna runt 5 minuter med elvisp.

2. Vispa ner ägget.

3. Blanda de torra ingredienserna och  rör ner dem i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg. Plasta in och låt den  ligga i kylen  i minst 1 timme.

4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Dela degen  i 24 delar och rulla varje del till en rund boll. Rulla dem i socker och fördela dem på två plåtar.

5. Grädda i 8 minuter. Direkt när du tar ut dem ur ugnen så trycker du ner chokladbiten i mitten på kakan. Väntar du för länge kommer kakorna att spricka för mycket. De spricker lite ändå, det ska vara så.

Låt kakorna svalna. Frys dem om du inte ska äta dem under de närmsta dagarna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg