En fantastisk chokladkaka med bara 2 ingredienser? Det låter för bra för att vara sant, men det är det inte!
När jag såg det här receptet fladdra förbi på Facebook från amerikanska Tasty så tänkte jag: Va? Kan det verkligen blir bra? Jag måste testa! Och så gick jag direkt till köket och vispade ihop den här. Den innehåller choklad och ägg. That’s it. Så självklart vispar du ihop den på bara ett par minuter, och sen tar den ungefär 30 minuter i ugnen.
Det är alltså smält choklad som man blandar med äggulor. Sen vispar man upp äggvitorna och blandar med choklad och äggulor och sen bakar man. Så nästan som att baka en moussebas, utan grädde. Resultatet blir en mastig, ganska kompakt chokladkaka. Den kan se lite smulig ut men den smakar supergott och är väldigt mycket saftigare än den kanske ser ut. Ja men visst, helt ärligt har jag ätit godare chokladkakor i mitt liv. Men utan mjöl? Utan salt? Utan socker? Utan smör? Hell no!
Jag tror att man kan göra det här med i stort sett vilken choklad man vill. Jag valde en mörk, men bara 55% kakaohalt. Om man väljer en med högre halt än så kommer kakan smaka väldigt starkt av choklad, jag tror nog ändå att den behöver den lilla sötma som en lite mildare choklad ger.
Även om du bakar kakan på bara två ingredienser så kan man såklart tillsätta 0,5 tsk salt och en tsk vanilj för smak och pudra gärna lite florsocker på toppen när den har svalnat. Och servera gärna med vispad grädde, glass och färska bär.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inblick bakom kulisserna.
E
Såg denna imorse på din insta och var ju tvungen att hoppa in i köket och provbaka direkt! Jag använde 55% choklad precis som du men.. näej… på toook för ”bittert”, nästa gång ska jag testa baka med en marabou chokladkaka med havssalt..så får man till socker och salt och håller sig ändå till bara två ingredienser👌