Chokladkaka med 2 ingredienser

1 april, 2019

En fantastisk chokladkaka med bara 2 ingredienser? Det låter för bra för att vara sant, men det är det inte!

När jag såg det här receptet fladdra förbi på Facebook från amerikanska Tasty så tänkte jag: Va? Kan det verkligen blir bra? Jag måste testa! Och så gick jag direkt till köket och vispade ihop den här. Den innehåller choklad och ägg. That’s it. Så självklart vispar du ihop den på bara ett par minuter, och sen tar den ungefär 30 minuter i ugnen.

Det är alltså smält choklad som man blandar med äggulor. Sen vispar man upp äggvitorna och blandar med choklad och äggulor och sen bakar man. Så nästan som att baka en moussebas, utan grädde. Resultatet blir en mastig, ganska kompakt chokladkaka. Den kan se lite smulig ut men den smakar supergott och är väldigt mycket saftigare än den kanske ser ut. Ja men visst, helt ärligt har jag ätit godare chokladkakor i mitt liv. Men utan mjöl? Utan salt? Utan socker? Utan smör? Hell no!

Jag tror att man kan göra det här med i stort sett vilken choklad man vill. Jag valde en mörk, men bara 55% kakaohalt. Om man väljer en med högre halt än så kommer kakan smaka väldigt starkt av choklad, jag tror nog ändå att den behöver den lilla sötma som en lite mildare choklad ger.

Även om du bakar kakan på bara två ingredienser så kan man såklart tillsätta 0,5 tsk salt och en tsk vanilj för smak och pudra gärna lite florsocker på toppen när den har svalnat. Och servera gärna med vispad grädde, glass och färska bär.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inblick bakom kulisserna.

Chokladkaka med 2 ingredienser

3.8/5(54)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

4 ägg (rumstempererade)

255 g mörk choklad (max 55%)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn)

2. Dela på äggula och äggvita.

3. Smält chokladen och låt den svalna något.

4. Blanda chokladen med äggulan.

5. Vispa äggvitan styv och vänd ner den i choklad och äggula i omgångar.

6. Häll smeten i en smord form, ca 16 cm i diameter. Upp till 20 cm funkar, men det blir en tunnare kaka och den kan inte bakas lika länge.

7. Baka i 20-25 minuter, ta ut den när den ser ut att inte riktigt ha stelnat i mitten, då blir den lite geggig i mitten och det vill man gärna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Såg denna imorse på din insta och var ju tvungen att hoppa in i köket och provbaka direkt! Jag använde 55% choklad precis som du men.. näej… på toook för ”bittert”, nästa gång ska jag testa baka med en marabou chokladkaka med havssalt..så får man till socker och salt och håller sig ändå till bara två ingredienser👌

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg