Chokladkaka i långpanna

28 maj, 2018

En saftig chokladkaka med zucchini toppad med en krämig chokladkolaglasyr. Perfekt när man ska baka till många!

Supersaftig, tack vare den finrivna zucchinin i smeten. Nej den smakar inget utan adderar bara saftighet. Jag bakade en choklad- och zucchinitårta förra sommaren som var en hit. Nu valde jag att baka i långpanna för jag skulle baka till många, som frosting använde jag den här magiska chokladkrämen.

Chokladkaka i långpanna

3.7/5(72)
Röster

Ingredienser:

Choklad- och zucchinikaka

125 g vetemjöl (2 dl)

30 gram kakao (0,75 dl)

1 tsk bikarbonat

1 tsk espresso nescafe (kan uteslutas)

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

125 g vegetabilisk olja (1,25 dl)

100 g strösocker (drygt 1 dl)

75 gram ljust muscovadosocker (knapt 1 dl)

2 ägg

50 g creme fraiche (0,5 dl)

200 g riven och avrunnen zucchini

Chokladglasyr

400 g mörk choklad

150 g socker (drygt 1,5 dl)

150 g grädde (1,5 dl)

150 g smör

Instruktioner:

Choklad- och zucchinikaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Klä en bakform, ca 20×25 cm, med bakplåtspapper.

2. Blanda vetemjöl, kakao, bikarbonat, espressopulver, vaniljpulver och salt i en bunke.

3. Blanda olja, strösocker, muscovadosocker i en bunke.

4. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.

5. Tillsätt creme fraiche och riven zucchini och rör om tills allt är blandat.

6. Blanda i de torra ingredienserna och rör om.

7. Baka i 20-25 minuter. Prova med en trästicka, när den är torr är de klara.

8. Låt kakan svalna helt.

Chokladglasyr

1. Häll socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.

2. Hacka chokladen i en bunke.

3. Häll grädde, smör och socker över chokladen och rör om till en slät smet.

4. Låt glasyren svalna till rumstemperatur. Om du upplever att den skär sig, kör ett par varv med en stavmixer så fixar det sig.

5. Bred krämen över kakan och strö på strössel om du vill. Låt stå i kyl i nån timme innan du skär upp den i rutor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg