Chokladiga chokladbollar

7 maj, 2021

chokladbollar

De godaste chokladbollarna har naturligtvis riktig choklad i sig, och är sen rullade i choklad och hasselnötter, eller rostad kokos.

chokladbollar

Chokladbollar. Så omtalade, så hissade och så dissade. Men rätt gjorda är de verkligen ett av de godaste bakverken.

chokladbollar

De här är inte nyttiga, inte raw (eller det kanske de är), utan med riktigt smör, riktigt socker, och riktig choklad. Just precis, det är alltså inte bara kakao utan också riktig smält choklad. De är dessutom rullade i choklad för att få en fast yta och för att den goda kokosen eller hasselnötterna ska fastna i överflöd.

chokladbollar

Förvara chokladbollarna i kylen.

Testa gärna mina chokladbollar med brynt smör. 

chokladbollar

Chokladiga chokladbollar

3.9/5(45)
Röster
Portioner: Ca 12 chokladbollar

Ingredienser:

Chokladbollar

50 g mörk choklad

1 tsk nescafé espressopulver (kan uteslutas)

100 g smör

40 g ljust muscovadosocker (0,5 dl)

12 g kakao (2 msk)

2 tsk vaniljsocker

70 g havregryn (2 dl)

0,5 tsk salt

Dekoration

50 g choklad

rostad kokos (rosta i en torr panna)

hackade hasselnötter

Instruktioner:

1. Smält chokladen med kaffepulvret och låt det svalna till rumstemperatur.

2. Blanda samman smör, muscovadosocker, vaniljsocker, kakao, salt och havregryn i en matberedare.

3. Häll i chokladen och rör samman till en smet.

4. Rulla ut bollar och ställ in i kylen i 30 minuter.

5. Smält 50 gram choklad. Ta lite choklad i handflatorna och rulla bollarna i den innan du lägger dem i kokos eller hasselnötter och rullar runt.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Väldigt goda! Känns lyxigare att både äta och bjuda på.

  • Hej. Vad kan man ta om man inte har ljust muscovadosocker? Har bara mörkt, funkar det?

  • Charlotte

    Godaste ever!
    Brukar även ha i lite beylies ( stavning? Men alkohol.. ) eller Kahluha
    😉

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg