Chokladhjärtan med vaniljkräm och hallonsylt

1 februari, 2020

En chokladversion av klassikern vaniljhjärta, och i mitten gömmer det sig också ett lager av hallonsylt.

Den här varianten blev verkligen något extra! Den rika chokladsmaken tillsammans med syrlig hallonsylt och krämig vaniljkräm.

Det vackra fatet kommer från Matteus, finns att köpa här.

Formar till vaniljhjärtan hittar ni hos Bakers.se, de är nonstick och hur bra som helst, jag behövde inte hålla på att smörja eller mjöla alls, bara att trycka ut degen och sen bara ploppa ut dem när de är klara.

Kolla även in mitt recept på vaniljhjärtan av kolakakor, eller mina helt vanliga vaniljhjärtan.

Chokladhjärtan med vaniljkräm och hallonsylt

4.3/5(5)
Röster
Portioner: 12 hjärtan

Ingredienser:

Chokladmördeg

45 g strösocker (o,5 dl)

50 g florsocker (drygt 0,5 dl)

200 g kylskåpskallt smör

280 g vetemjöl

30 g kakao (0,75 dl)

0,25 tsk salt

1 ägg

Fyllning

1 sats vaniljkräm (se recept här)

1 dl hallonsylt av god kvalité

Instruktioner:

Chokladmördeg

1. Lägg strösocker, florsocker, kakao, vetemjöl, salt och smör i en matberedare och mixa ihop det till en smulig deg. Häll i ägget och mixa tills degen är samlad. Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 grader vanlig ugn).

2. Kavla ut degen och täck sedan hjärtanformarna med den. Skär av runt om.

3. Spritsa vaniljkräm i två tjocka rader och fyll sedan med någon rågad tesked med hallonsylt i mitten.

4. Kavla ut ytterligare mer deg och täck hjärtanen. Tryck till i kanterna så att de är ordentligt förslutna.

5. Baka i 12-15 minuter tills de är färdiga, men se upp så de inte börjar spricka på toppen, då har de fått för mycket. Ta ut dem, låt dem svalna i 5 minuter och ta sedan ut dem ur formarna och låt dem svalna helt.

6. Servera med pudrat florsocker.

De kan förvaras i kylen i någon vecka och går utmärkt att frysa.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg