Chokladglass

3 maj, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

chokladglass

Detta är den ultimata glassen för dig som verkligen älskar chokladglass. Rik, djup smak av god choklad och sådär krämig och len som bara glass med riktigt fina ingredienser blir.

chokladglass

chokladglass

Jag använder en glassmaskin med kompressor. Den kostar en del, och tar lite plats på en hylla någonstans. Men det är så smidigt att kunna göra glassmet så fort den svalnat lite. Att du inte måste ha en bytta i frysen i massa timmar före och du får verkligen ett krämig och gott resultat. Så om du gillar att göra egen glass så är det värt ett inköp. Kolla in den maskinen som jag har här. 

chokladglass

Riktigt chokladglass är såklart gott som det är. Men ännu godare med rostade mandlar och rejält med flingsalt. Jag drar gärna på lite extra på tallriken. Sen kan du gärna hälla på en skvätt god olivolja också. Så gott!

Om du verkligen inte gillar mörk choklad så kan du byta den mot en ljusare.

chokladglass

chokladglass

Chokladglass

3.7/5(28)
Röster

Ingredienser:

135 g strösocker (1,5 dl)

100 g äggulor (ca 5 st)

350 g mjölk (3,5 dl)

150 g grädde (1,5 dl)

12 g kakao (2 msk)

150 g god mörk choklad, runt 70%

1 tsk flingsalt

Instruktioner:

1. Vispa äggulor och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.

2. Koka upp grädde, mjölk och kakao. Tillsätt lite i taget av den varma chokladmjölken i äggulorna medan du vispar. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och sjud långsamt under konstant omrörning tills det tjocknar. Det ska nå ca 83 grader.

3. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Tillsätt den varma vätskan lite i taget medan du rör så att det inte blir några klumpar. Tillsätt flingsaltet. Låt sedan glassmeten bli helt kall. Gärna i kylen över natten.

4. Kör smeten i din glassmaskin tills den når önskad konsistens. Ofta behöver man sedan frysa den i 3-4 timmar till för att den ska blir perfekt glasskonsistens.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
5 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Anna Maria

    Jag undrar varför även ägget ska värmas i alla chokladglass-recept.

    • A
      Emma Brink Rask

      Vid 84 grader koagulerar ägget och blir tjockt och det är det som gör att glass-smeten blir krämig. På samma sätt som i vaniljkräm och curd.

  • Helene G

    Hej!
    Jag har skaffat mig en Wilfa glassmaskin å är på på G att testa din chokladglass. Jag har dum fråga… Får hela satsen plats i byttan på samma gång ?
    Vill också säga tuuuusen tack , som du inspirerar!!
    Mvh Helene G

    • A
      Emma Brink Rask

      Det får den!

      • Helene G

        Tack snälla! Snurrar på nu!
        Blev fundersam då det står att man inte ska fylla skålen mer än 40% av kapaciteten ( 1.5 L) . Lite ny som m man är.. Men den fixar säkert lite mer.
        Ha en fantastisk dag! 🤗🤗

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg