Detta är den ultimata glassen för dig som verkligen älskar chokladglass. Rik, djup smak av god choklad och sådär krämig och len som bara glass med riktigt fina ingredienser blir.
Jag använder en glassmaskin med kompressor. Den kostar en del, och tar lite plats på en hylla någonstans. Men det är så smidigt att kunna göra glassmet så fort den svalnat lite. Att du inte måste ha en bytta i frysen i massa timmar före och du får verkligen ett krämig och gott resultat. Så om du gillar att göra egen glass så är det värt ett inköp. Kolla in den maskinen som jag har här.
Riktigt chokladglass är såklart gott som det är. Men ännu godare med rostade mandlar och rejält med flingsalt. Jag drar gärna på lite extra på tallriken. Sen kan du gärna hälla på en skvätt god olivolja också. Så gott!
Om du verkligen inte gillar mörk choklad så kan du byta den mot en ljusare.
Anna Maria
Jag undrar varför även ägget ska värmas i alla chokladglass-recept.
Emma Brink Rask
Vid 84 grader koagulerar ägget och blir tjockt och det är det som gör att glass-smeten blir krämig. På samma sätt som i vaniljkräm och curd.
Helene G
Hej!
Jag har skaffat mig en Wilfa glassmaskin å är på på G att testa din chokladglass. Jag har dum fråga… Får hela satsen plats i byttan på samma gång ?
Vill också säga tuuuusen tack , som du inspirerar!!
Mvh Helene G
Emma Brink Rask
Det får den!
Helene G
Tack snälla! Snurrar på nu!
Blev fundersam då det står att man inte ska fylla skålen mer än 40% av kapaciteten ( 1.5 L) . Lite ny som m man är.. Men den fixar säkert lite mer.
Ha en fantastisk dag! 🤗🤗