Chokadfudge, så som vi gjorde den när jag var barn. Den görs med marschmallowssockerbitar och är busenkel att göra.
Jag drog på krossad polka men det var ingen megabra idé då polkan smälter i kylen. Men om man ska servera ganska direkt så kan man göra så. Eller istället strö över nötter eller nåt som inte kommer att smälta.
Den här fudgen är väldigt söt, ja. Men jag tänker att det är ju liksom godis, det SKA vara sött. Och fudge ÄR sött. Gillar man inte det så kanske inte fudge är din grej? Eventuellt att fudge som kokas som en kola blir liiiite mindre söt än den här varianten eller sån med sötad kondenserad mjölk.
Det är alltså dessa ”sockerbitar” som är i receptet. Jag tror att det kanske kan bytas mot samma vikt av nåt annat skumgodis, så som skumbananer eller marschmallows.
Jag stöper alltid fudge och kola i silikonbalkar från Pufz.
Förvara fudgen i kylen, den håller i många veckor där.
Monika
Hej! Tror du att det funkar bättre men strössel istället än polkagrisar? Någon julig strössel tänkte jag. Skulle det funka i kylen?
Mvh monika
Emma Brink Rask
Hej! Det beror nog lite på vad det är för strössel.Men jag tror att de flesta borde funka. Men vissa strössel blir fuktiga och börjar ”blöda”.
Monika
Tack! De blev jätte goda, fungerade mycket bra med strössel. Bra och enkel recept, använde marshmallows. Det enda som är lite tråkigt är att de kan inte stå i rumstemperatur, blir mjuka som nutella men tappar inte formen. Bättre servera de från kylskåpet.
Tack för ditt svar! Hälsningar, Monika