Chokladdoppade strasskakor

24 juni, 2019

strasskakor-1

Strasskakor, antingen så här eller som dubbla med fyllning i, var ett givet inslag på fikabordet i min familj och släkt när jag växte upp. Det är som en mördegskaka, men med florsocker och potatismjöl vilket gör dem oerhört möra och de riktigt smälter i munnen.

De är superenkla att baka, man måste bara se till att smöret är riktigt mjukt, annars blir de svåra att spritsa, i alla fall om du, som jag, använder en vanlig spritspåse och inte en särskild variant för att spritsa mördeg.

strasskakor-2

RECEPT
16-20 kakor

100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl
Choklad att doppa dem i

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
3. Blanda vetemjöl och potatismjöl och tillsätt det lite i taget till smöret och rör tills du har en krämig deg.
4. Spritsa i längder på en plåt.
5. Baka i ca 10 minuter. Skär dem direkt när de tagits ut ur ugnen och låt dem svalna helt på plåten.
6. Doppa kanterna i choklad, helst tempererad. Förvara i kyl.

strasskakor-3

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Lyckasmedbakning

    Hej! Vilken tyllstorlek har använts?

    • A
      Emma Brink

      Hej, förlåt för supersent svar, jag får inga notifikationer om mina kommentarer. Jag är inte helt säker på vilken storlek, men jag skulle säga en öppning på ca 1 cm.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg