Brownies med en krämig mjölkchokladtryffel och kanderade hasselnötter med havssalt.
Tvärtemot vad man kanske tror så funkar det utmärkt att dricka ett sötare vin till sötsaker, jag upplever att sötman och bubblorna i vinet gör bakverken något mindre söta och det blir en perfekt balans.
Här har jag valt att match Freixenet Asti DOCG med krämiga chokladiga brownies med mjölkchokladtryffel, kanderade hasselnötter och havssalt. Upplevelsen blir en kombination av kallt, bubbligt, sött, krämigt, knastrigt, karamelligt och salt.
Camilla Adlerson
Alltså den här brownien var det godaste jag ätit i den vägen! Perfekt med den lite sega tryffeln ovanpå och de sockersaltade nötterna. Jag har inte ord för att säga hur gott det var. Vi delade hela kakan i 4 delar och mölade i oss! Tack snälla för detta oförglömliga bakverk! (Det var väldigt lättbakat också!)😋😋😋
Emma Brink Rask
Men så roligt att höra!
Malin
Får ganachen ”fel” konsistens om man skulle ta mest mörk choklad istället för mjölkchoklad (bara för att jag gillar mörk choklad bättre), eller spelar det inte så stor roll? 🙂