Marängsmörkräm med choklad är basen i de här supersmarriga chokladbollarna med klassisk smak.
Det känns som att alla hela tiden hittar efter sätt att förnya chokladbollen. De märkligaste smaker och olika varianter med bakverk med chokladbollstema har kommit de senaste åren. Smaken på de här är helt klassisk med tillvägagångssättet skiljer sig ganska mycket från det ”vanliga” sättet.
Basen till de här bollarna är nämligen en marängsmörkräm med choklad. Och ja, varför ska man göra något enkelt krångligt? Well, varför inte? Väldigt gott blir det hur som helst. Och skulle det vara så att du kanske har lite marängsmörkräm över från en tårta så passar det ju utmärkt att göra chokladbollar av det som blir kvar.
Hur skiljer de sig från vanliga bollar då? Eftersom basen är en marängsmörkräm med riktigt choklad så blir de luftiga och med en rejält vuxen chokladsmak.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Kit
Kan man frysa dessa? Ska baka till en babyshower och måste tyvärr baka flera dagar i förväg denna gången. Tänkte rulla i blått strössel =)