Chokladbollar med brynt smör

9 maj, 2022

Vad är godare än chokladbollar? Det måste vara krämigt goda chokladbollar med brynt smör och kaffe.

Vem älskar inte chokladbollar? Alla älskar chokladbollar! Det är dock roligt att variera något som har sett likadant ut sen urminnes tider. Chokladbollar får ju lätt också en liten ”barnkalas-stämpel”. I det här receptet har jag försökt att göra dem lite mer vuxna genom att göra dem på brynt smör och kaffe.

Jag hade ett tidigare recept på chokladbollar med brynt smör där man häller det brynta smöret i resten av ingredienserna och sedan kylen. Men jag upplever att det blir hårt och torrt. Så mycket bättre att bryna smöret och sedan låta det stelna igen. Sen vispar jag det tillsammans med övriga ingredienser till en krämig massa. Den är ganska lös, så jag måttar ut den med en kakskopa och låter dem sen stelna i kylen för att sen rulla dem till fina bollar. Och oj så goda chokladbollar!

Jag rullade mina i både kokos och i strössel.

Kolla in mitt andra favoritrecept på chokladbollar med riktig choklad i. 

Chokladbollar med brynt smör

3.4/5(42)
Röster
Portioner: 16 bollar

Ingredienser:

200 g smör

150 g havregryn (drygt 4 dl)

45 g strösocker (0,5 dl)

40 g ljust muscovadosocker (0,5 dl)

1 tsk vaniljpulver

20 g riktigt god kakao (0,5 dl)

1 krm salt

2 msk starkt kaffe

Dekor

Strössel och kokos

Instruktioner:

1. Bryn smöret tills det blir brunt och nötigt. Häll över i en bunke och ställ i kylen i ca 1-2 timmar. Se till att du får med allt brunt i botten.

2. Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp i 2-3 minuter. Vi vill att det ska bli krämigt och att havregrynen ska bli finfördelade. Det gör inget som smeten är lös nu.

3. Måtta ut ca 1,5 msk stora bollar och lägg på en bricka, använd gärna en kakskopa. Sätt in i kylen i 30 minuter. Rulla sedan till runda bollar och rulla i kokos eller strössel.

Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg