Vad är godare än chokladbollar? Det måste vara krämigt goda chokladbollar med brynt smör och kaffe.
Vem älskar inte chokladbollar? Alla älskar chokladbollar! Det är dock roligt att variera något som har sett likadant ut sen urminnes tider. Chokladbollar får ju lätt också en liten ”barnkalas-stämpel”. I det här receptet har jag försökt att göra dem lite mer vuxna genom att göra dem på brynt smör och kaffe.
Jag hade ett tidigare recept på chokladbollar med brynt smör där man häller det brynta smöret i resten av ingredienserna och sedan kylen. Men jag upplever att det blir hårt och torrt. Så mycket bättre att bryna smöret och sedan låta det stelna igen. Sen vispar jag det tillsammans med övriga ingredienser till en krämig massa. Den är ganska lös, så jag måttar ut den med en kakskopa och låter dem sen stelna i kylen för att sen rulla dem till fina bollar. Och oj så goda chokladbollar!
Jag rullade mina i både kokos och i strössel.
Kolla in mitt andra favoritrecept på chokladbollar med riktig choklad i.
Johanna
Har du förslag på någon riktigt god kakao?
Emma Brink Rask
Valrhona eller Kung Markatta.