Seg mandelbotten, krämig chokladsmörkräm, en kärna av saltkolasås och toppade med mörk choklad. Drömmen att få en så här goding till kaffet!
Jag är ju svag för noggrannhet, exakta former och raka linjer, så när jag kom på att jag kunde göra chokladbiskvier i mina silikonformar så blev det så självklart. Jag gick ännu längre och stöpte saltkolasås i en mindre silikonform och placerade mitt i biskvin. Geni, om jag får säga det själv. För mig är det annars momentet som jag hatar med att göra biskvier, att få på smörkrämen på ett snyggt sätt.
Här hittar du formen som jag gjort biskvierna i. Och här hittar du den mindre formen som jag stöpt kolasåsen i.
Den här chokladsmörkrämen är väldigt lätt och luftigt, nästan mer som en mousse.
Du kan göra de här biskvierna även om du inte har silikonmattor och göra den på vanligt sätt. Se lite längre ner för instruktioner.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna. I mina höjdpunkter i profilen, den som heter ”tips”, där kan du bland annat se när jag gör de här biskvierna.
Emelie
Går de bra att frysa tror du?
Marie
Hej! kan du tipsa om bra silikonmattor att köpa? Använder du två olika storlekar på halvkloten? finns det möjligen en film där du visar hur du bakar detta recept också? 🙂 Låter så himla gott!
Emma Brink Rask
Hej! I mina höjdpunkter på Instagram finns det film när jag bakar de här.
Charlotta
Hej! Tål inte mandel (inte heller nötter och jordnötter). Hur byter jag ut mandelmjölet på bästa sätt? Både i det här receptet och generellt? Tack på förhand!
//Charlotta
Emma Brink Rask
Kokos?
Charlotta
Tack!
Sandra Callermo
De ser såååå goda ut!!