Chokladbiskvier med hasselnötter

18 november, 2018

chokladbiskvier-skurna-2

Mjukseg hasselnötsbotten, len chokladsmörkräm och mörk choklad gör denna kondisklassiker till en vinnare.

Jag har sett många sötsliskiga varianter på biskvier på sistone, men jag föredrar alltid denna variant, med chokladsmörkräm och mörk choklad. Dock har jag spexat till botten genom att göra den av hasselnötter istället för mandel.

chokladbiskvier-3

chokladbiskvier-bottnar

chokladbiskvier-1

chokladbiskvier-skurna-1

Förvara kakorna i kylen, men låt de gärna stå framme i nån halvtimme innan de ska ätas, då är smörkrämen som godast.

Chokladbiskvier med hasselnötter

4/5(13)
Röster
Portioner: 18-20 biskvier

Ingredienser:

Hasselnötsbottnar

100 g malda nötkärnor (2 dl)

70 g äggvitor (2 )

100 g florsocker (drygt 1,5 dl)

Chokladsmörkräm

50 g ljus choklad

50 g mörk choklad

140 g mjukt smör

45 g florsocker (0,5 dl)

en nypa salt

1/4 tsk vaniljpulver

Chokladtopping

200 gram mörk choklad

Instruktioner:

Hasselnötsbottnar

1. Värm ugnen till 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman florsocker och malda nötter.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

4. Vänd försiktigt ner socker och nötter i äggskummet. Spritsa ut smeten på plåtar, ca 4-5 cm i diameter. Det blir ca 18 kakor.

5. Grädda kakorna i ugnen i 12-13 minuter.

6. Låt kakorna svalna.

Chokladsmörkräm

1. Smält chokladen och låt den svalna.

2. Vispa smöret tills det blir helt vitt. Minst 5 minuter.

3. Addera florsocker, salt och vaniljpulver och fortsätt vispa.

4. Addera chokladen och vispa i 1-2 minuter.

Lägg ihop kakorna

1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Temperera gärna.

2. Bred smörkrämen på kakorna

3. Låt kakorna stelna i kylen i ca 30 minuter.

4. Doppa kakorna i chokladen.

Dela det här inlägget:
6 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg