En chokladbiskvi med mjukseg rostad hasselnötsbotten, silkeslen chokladsmörkräm doppad i mörk choklad och krispig och söt hasselnötskrokant. Next level biskvi!
Att göra biskvier av två halvor så här har jag sett några olika konditorer göra på instagram, och då tänkte jag att det ju kunde vara fint att spritsa smörkrämen. Och det måste jag säga att det blev.
Jag gjorde bottnarna med malda rostade hasselnötter för jag tycker att det blir snäppet godare än med mandel, men det är bara att byta som man vill. Jag hade lite marängsmörkräm över från ett annat bakverk som jag bara tillsatte smält choklad och konjak till. Du kan helt klart utesluta konjaken och nedan får du ett recept på en chokladsmörkräm som är lite enklare att göra om man inte ska göra så mycket, men feel free att göra marängsmörkräm om du vill.
Jag har spritsat med tyllen Wilton 104, den hittar du här.
Sen doppade jag biskvierna i mörk choklad och hasselnötskrokant. Jag har köpt ett helt kilo från Bakecake.se men du kan också hitta mindre påsar från Dr Oetker i bakhyllan på välsorterade mataffärer.
Se till att äta biskvierna rumstempererade, då är de som godast!
De här blev ganska rejäla, naturligtvis kan du välja att göra fler och då göra dem något mindre.
Jag har såklart fler recept på biskvier här på bloggen. Kolla in mina passionsbiskvier, salted caramel-biskvier och chokladbiskvier med kolagömma.
Biskvierna håller i ett par veckor i kylen, förvara dem gärna där, men ät dem rumstempererade, då smakar de bäst. De går också fint att frysa i 2-3 månader.
Sara
Hej!
Har nog egentligen samma fråga som tidigare fråga.
Hur länge kan de stå sig fina och hur bör de förvaras innan servering?
Tack på förhand!
Sara
Mikaela
Superfina! Och det låter så mumsigt, måste testa😋
Hur ska de förvaras och hur länge är de hållbara?
Tack!