Chokladamaretti

21 oktober, 2018

Sega, söta och glutenfria mandelkakor med smak av choklad.

I somras bakade jag amarettis med pistagenötter, det var så himla enkelt och gott så jag bara var tvungen att göra en chokladvariant.

Amaretti är en italiensk glutenfri mandelkaka, och när jag var i Italien nu senast stod det en supervacker plåtburk med italienska amarettis i på vårt hotellrum. Jag tycker dock att italienarna har för mycket bittermandel i sina, jag gillar inte det. Däremot var burken så vacker att jag ville baka egna och fylla dem med.

Chokladamaretti

4.1/5(15)
Röster
Portioner: 20 kakor

Ingredienser:

150 gram florsocker (knappt 2 dl)

15 gram kakao (3 msk)

7 g majsstärkelse (1 msk)

150 gram mandelmjöl (3 dl)

0,25 tsk salt

65 gram äggvita (ca 2 st)

Mer florsocker att rulla dem i

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanilj ugn).

2. Sikta florsocker, kakao och majsstärkelse i en skål.

3. Tillsätt mandelmjöl och salt.

4. Rör ner lite äggvita i taget tills du har en fast smet. Den ska inte vara för torr, men inte heller flytande.

5. Klicka ut matskedstora kickar i en skål med florsocker, rulla dem i florsocker och rulla dem till bollar och lägg på en plåt.

6. Baka i ca 8-10 minuter.

7. Låt dem svalna och njut sen!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg