Mjukseg valnötsbotten, chokladkolatryffel med karamelliserade valnötter och körsbärsmousse.
En lyxig tårta som funkar lika bra på jul som på nyår. Eller när som helst egentligen. Den mäktiga botten med valnötter och chokladtryffel lättas upp av en fluffig mousse med körsbär.
Receptet är från superduktiga danska bloggaren thefoodfactory.dk. Jag har gjort några små ändringar.
Obs! Jag har dubblat receptet på både botten och chokladtryffel mot när jag provbakade, ni kommer alltså att få större lager botten och tryffel än vad ni ser på bilderna. Man vill ha mer av dem helt enkelt! Kakan på bilden är också bakad i en form på 15 cm, jag rekommenderar att baka receptet nedan i en form som är 18-20 cm.
Här hittar ni bra silikonformar för att baka den här sortens tårta.
Clara
Hej, vilken fin tårta!
Går den bra att frysa in innan man dekorerar den, och ha i frysen några dagar, kanske ta fram den dagen innan den ska ätas och stå ett dygn i kylen?
tack!
emmabrink
Det går fint!