Spröda chokladkakor med strössel. Försvinnande goda och perfekta att baka med barnen.
Choklad- och strösselkakor

Choklad- och strösselkakor
5/5(1)
Röster- Portioner: Ca 20 kakor
- Förberedelsetid:
- Tillagningstid:
Ingredienser:
130 gram mjöl (drygt 2 dl)
30 gram kakao (0,75 dl)
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
115 gram rumstempererat smör
130 gram socker (1,5 dl)
1 äggula
2 matskedar mjölk
Strössel
Instruktioner:
1. Blanda samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke och ställ åt sidan.
2. Vispa smör och socker i 3-4 minuter tills det blivit poröst och ljust.
3. Tillsätt äggulan och mjölken och vispa in i smeten.
4. Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills du fått en ganska lös deg.
5. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i en timme.
6. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (200 grader vanlig ugn).
7. Rulla degen till runda bollar och rulla dem sedan i strössel.
8. Lägg dem på en plåt, platta till dem lite lätt med fingrarna och baka sedan i ca 12 minuter.
Dela det här inlägget:
Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Du kanske också gillar
OM MIG
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
NYHETSBREV
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!