Choklad- och strösselkakor

15 december, 2017

Spröda chokladkakor med strössel. Försvinnande goda och perfekta att baka med barnen.

Choklad- och strösselkakor

3.9/5(21)
Röster
Portioner: Ca 20 kakor

Ingredienser:

130 gram mjöl (drygt 2 dl)

30 gram kakao (0,75 dl)

0,25 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

115 gram rumstempererat smör

130 gram socker (1,5 dl)

1 äggula

2 matskedar mjölk

Strössel

Instruktioner:

1. Blanda samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke och ställ åt sidan.

2. Vispa smör och socker i 3-4 minuter tills det blivit poröst och ljust.

3. Tillsätt äggulan och mjölken och vispa in i smeten.

4. Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills du fått en ganska lös deg.

5. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i en timme.

6. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (200 grader vanlig ugn).

7. Rulla degen till runda bollar och rulla dem sedan i strössel.

8. Lägg dem på en plåt, platta till dem lite lätt med fingrarna och baka sedan i ca 12 minuter.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg