Spröda chokladkakor med strössel. Försvinnande goda och perfekta att baka med barnen.
Choklad- och strösselkakor
Ingredienser:
130 gram mjöl (drygt 2 dl)
30 gram kakao (0,75 dl)
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
115 gram rumstempererat smör
130 gram socker (1,5 dl)
1 äggula
2 matskedar mjölk
Strössel
Instruktioner:
1. Blanda samman mjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke och ställ åt sidan.
2. Vispa smör och socker i 3-4 minuter tills det blivit poröst och ljust.
3. Tillsätt äggulan och mjölken och vispa in i smeten.
4. Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills du fått en ganska lös deg.
5. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i en timme.
6. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (200 grader vanlig ugn).
7. Rulla degen till runda bollar och rulla dem sedan i strössel.
8. Lägg dem på en plåt, platta till dem lite lätt med fingrarna och baka sedan i ca 12 minuter.