Mjukseg brownie med silkeslen chokladganche, allt med smaken av karamelliserat socker och havssalt.
Det som ger denna brownie sin karamelliga smak är sockret, som först smälts och karamelliseras för att sen stelna och malas till ett fint sockermjöl. På samma sätt smälter man sockret i ganachen och blandar med grädden vilket ger toppingen en riktigt härlig chokladkolasmak. Allt med lagom stor nya salt!
Receptet är, som många gånger förut, inspirerat av Maja Vase.
Mia
Ser supergott ut! Jag undrar vad skillnaden blir om man tar farin eller muscovadosocker ist för att karamellisera? Har du provat? Kram!
Emma Brink Rask
Jag har inte provat, det blir säkert jättegott, men inte alls samma sak. Smaken av karamelliserat vanligt socker skiljer sig ganska mycket från de andra, det här sockret blir också nästan som ett florsocker när man har mixat det, och det har inte alls den här mjuka och lite fuktiga karaktären som farin eller muscovado.
Emelie
Vad gör man med den sparade chokladen? Det står att man endast ska använda 120 av 160 gram
Samt när ska man använda 60 gram smör?
Fick en väldigt platt och liten brownie när jag följde receptet :/
Emma Brink Rask
Hej! Jag har förtydligat receptet nu, hade visst glömt nämna när smör och resten och choklad skulle i.
Om din kaka blev väldigt platt så har du nog haft en för stor form för det här receptet.
Sofia
Vad är det för kulor? Chokladkulor? Var kommer de ifrån?
Emma Brink
Det är chokladkulor från Valrohna.